Mesebeli történet - Jószívűsége miatt újra fedél lehet a hajléktalan feje felett

Forrás: Help Robbie Prestons Homeless Hero/Facebook -
hajléktalan pénz jószívűség segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A prestoni Dominique Harrison-Bentzen egyik este taxival szeretett volna hazamenni, ám rá kellett jönnie, hogy elhagyta a bankkártyáját. A segítség azonban a lehető legváratlanabb helyről jött: egy hajléktalan férfi lépett oda hozzá, és odaadta utolsó 3 fontját. 

Dominique másnap kiposztolta a Facebookra a történetet, amelyhez hozzászóló is akadt, akinek Robbie szintén segített korábban, például elhagyottnak hitt tárgyak megtalálásával és visszaszolgáltatásával, de olyan is volt, aki azt írta, hogy amikor nagyon fázott, az utcán élő férfi felajánlotta neki sálját. Az egyetemista lány úgy döntött, hogy 24 órát tölt Robbie-val az utcán, hogy - amellett, hogy egy napig átérezze, milyen fedél nélkül élni - ő is kérjen 3-3 fontot az adakozóktól, hogy sokszorosan vissza tudja adni, amit kapott a nagylelkű férfitól.

Forrás: Help Robbie Prestons Homeless Hero/Facebook

Emellett létrehozott egy Segíts Robbie-nak, Preston hajléktalan hősének nevű Facebook-oldalt, és ezzel párhuzamosan pénzgyűjtő akcióba is kezdett az interneten, hogy sikerüljön egy albérleti díjra való összeget szerezni a férfinak, és ezzel hozzásegíteni ahhoz, hogy – rendes körülmények között lakva – munkát is tudjon találni magának. A történet igazi jótett helyében jót várj-sztorivá nőtte ki magát, eddig több mint 2700 font (több mint 1 millió forint!) gyűlt össze.

Korábban egy New York-i fodrászról írtunk, aki teljesen ingyen vágja az otthontalanok haját. Történetéért kattints IDE!

Vilmos herceg az állatok mellett kampányolhttp://www.life.hu/news/20141218-vilmos-herceg-a-veszelyeztetett-allatok-leolesenek-es-az-illegalis-vadaszatoknak-veget-venne.htmlKatalin férje, Vilmos herceg véget vetne az illegális vadászatoknak és a veszélyeztetett állatok leölésének. A királyi család többi tagja azonban nem osztja a véleményét...News--Lemond a trónról Erzsébet királynő?http://www.life.hu/news/20141218-fogadasi-laz-tort-ki-erzsebet-kiralyno-lemondasara-az-egyesult-kiralysagban.htmlFogadási láz tört ki az Egyesült Királyságban Erzsébet királynő lemondására. A Buckingham-palota cáfol.News--Elképesztő videó: Ez volt 2014 hét percbenhttp://www.life.hu/news/20141217-2014-legjobb-osszegzo-videojat-luc-bergeron-keszitette-el-besenyei-peter-is-felbukkan-benne.htmlLuc Bergeron 2014 legjobb felvételeiből válogatott és rakott össze egy majdnem 7 perces videót. Besenyei Péter műrepülő is felbukkan benne.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.