Az 5 legnagyobb karrierhiba, amit a nők elkövetnek a 20-as éveikben

munkahely állásinterjú karrier hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fiatalon, főiskola, egyetem után sokan rosszul döntenek, ha munkahelyválasztásról van szó. Íme, 5 tipikus hiba, amire most felhívjuk a figyelmed.

Milyen munkahely illik hozzád? Csillagjegyed elárulja! ITT olvashatsz erről részletesen!

1. Nem kérsz megfelelő fizetést az állásinterjún.
Lehet, hogy nem könnyű igazán jó fizetést kérni úgy, hogy nincs másik állásajánlatod és azt kockáztatod, hogy nem vesznek fel. De ettől még nagyon fontos. Kérj több pénzt, mint amennyit a cég fizetne neked. Így lehet, hogy kevesebbet kapsz, mint amitől boldog lennél, de nem kell halálra dolgoznod magad egy másik munkahelyen is, hogy annyit keress, amennyiből jól kijössz.

Forrás: Thinkstock

2. Álmaid állására vársz, hogy az öledbe hulljon.
Ez (sajnos) nem így működik, nem követnek munkaadók arra várva, hogy olyan munkát ajánlhassanak, ami neked megfelel. Neked kell lépned azért, hogy dolgozhass. Már maga az álláskeresés egy teljes munkaidős állás, és ha nem készíted fel magad arra, hogy megtaláld, sose lesz munkád.

3. Nem vállalsz elég nagy kockázatot.
Gondolj valakire, aki sikeres és csodálod. Most gondolj arra, hogy ennek a személynek mekkora hatása van abban, amit csinál. Ha neked is van egy nagy ötleted, ne várj másokra, csináld! Nem tudhatod, hány emberre lehet hatással, kinek tetszhet.

4. Elfogadod a nemleges választ.
Néha többször is meg kell kérned másokat bizonyos dolgokra, de ilyenkor ne fogadd el, ha lekoptatnak. Ha szükséged van egy kis plusz pénzre egy projekthez és a főnököd nemet mond, akkor találj egy meggyőzőbb érvet vagy egy jobb, másik üggyel keresd meg pár nappal később. Az emberek gyakran meggondolják magukat, főleg, ha meggyőző és következetes vagy.

5. Rábólintasz az első állásra.
Ha megengedheted magadnak, ne fogadd el az első munkát, amit felajánlanak, csak azért, mert az az első, vagy fogadd el, de közben keress egy olyan, amit tényleg szeretnél csinálni. Soha ne elégedj meg valamivel csak azért, mert kényelmes. Meg fogsz lepődni, mennyivel messzebb fogsz így eljutni.

A stresszes munkahely veszélyeire korábban is felhívtuk a figyelmed! ITT tudod elolvasni, hogyan hat az egészségedre egy stresszes meló.

Változik a felvételi: megemelik a ponthatárokathttp://www.life.hu/news/20141219-valtozik-a-felveteli-megemelik-a-ponthatarokat-es-jovore-mar-csak-elektronikusan-lehet-jelentkezni.htmlEmelkedik a felsőoktatási felvételhez szükséges általános ponthatár. A tavalyi 16 szak mellett további 25 szakon határoztak meg magyar állami ösztöndíjas követelményeket és csak elektronikusan lehet majd jelentkezni a jövő évi felvételi eljárás során.NewsOrigoŐk az év sportolói: Hosszú Katinka és Berki Krisztián a legjobbak közötthttp://www.life.hu/news/20141219-hosszu-katinka-es-berki-krisztian-is-az-ev-sportoloja-lett-a-magyar-sportujsagirok-szovetsegenek.htmlBerki Krisztián tornászt és Hosszú Katinka úszót, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát, Storcz Botond kajak-kenu szövetségi kapitányt, valamint Shane Tusup úszóedzőt választották az év legjobbjának a Magyar Sportújságírók Szövetségének 57. alkalommal kiírt szavazásán.NewsOrigoÚj funkciót kapott a Skype, szuper!http://www.life.hu/news/20141217-valos-ideju-beszedfordito-funkcioval-bovul-a-skype.htmlValós idejű beszédfordító funkcióval bővül a Skype. A tesztelésre jelentkezett kiválasztottak már használhatják is.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.