Megvan a karácsony kedvenc édessége

Forrás: Thinkstock -
mézeskalács karácsony szavazás recept ünnep bejgli sütemény édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lehet diós, lehet mákos, bolondíthatjuk egy kis aszalt gyümölccsel, de egy biztos: a bejgli a legnépszerűbb karácsonyi édesség – a Life.hu olvasói szerint.

Nem telhet el karácsony süteményhegyek nélkül. Hogy ki melyik édességet varázsolja a család asztalára az ünnepekre, egyéni ízlés válogatja.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu kíváncsi volt, melyik a legnépszerűbb karácsonyi édesség olvasói körében. Íme, az eredmény:

Melyik a kedvenc karácsonyi édességed?

Bejgli – 30%
Mézeskalács – 19%
Kókuszgolyó – 14%
Szaloncukor – 13%
Gyümölcskenyér – 7%
Linzer – 7%
Habcsók – 3%
Kuglóf – 3%

Eddig csak a tökéletes recept tartott vissza attól, hogy megsüsd a legnépszerűbb karácsonyi süteményt? A Life.hu korábban ITT fejtegette a mákos bejgli titkát, illetve azt is elárultuk, hogyan érheted el, hogy ne repedezzen be a bejglirúd sütés közben. A haladóknak és a kísérletező kedvű kuktáknak ITT mutattunk néhány különlegesebb variációt.

Egy igazi karácsonyi álom: ünnepi mascarponés máktorta http://www.life.hu/advent/recept/20141121-unnepi-mascarpones-maktortat-keszitunk-adventre-vagy-karacsonyra.htmlHa igazán gyors és finom sütit akarsz összedobni a családnak vagy az ünnepi vendégeknek, akkor ez a torta ideális választás. Gyorsan megvan a tészta és a krémet kikeverni sem művészet – mégis isteni finom édességet tehetsz az asztalra. Recept--Csodatévő csonthéjasok, termések - Süss egészséget karácsonyra!http://www.life.hu/drlife/20141217-a-karacsonyi-gyumolcsok-csonthejasok.htmlBár a karácsonyi ünnepek alatt hajlamosak vagyunk degeszre enni magunkat süteményből is, a lelkiismeret megnyugtatása miatt utánajártunk, hogy melyek azok a tipikusan karácsonyi csonthéjasok, amelyek nemcsak szimbolizálják az ünnepet, de gondoskodnak arról, hogy sütifalás közben is egészségesek maradjunk.Dr. Life--Tartsd be ezt az öt szabályt, és hónapokig gyönyörű lesz a karácsonyi kaktuszodhttp://www.life.hu/csalad/20141211-a-karacsonyi-kaktusz-ontozesenek-es-tartasanak-szabalyai.htmlA brazil származású karácsonyi kaktuszt sokan imádják, tartása azonban nem olyan egyszerű. Egy kis odafigyeléssel viszpnt a lakásod gyönyörű dísze lehet, amely csak úgy ontja a virágokat.CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.