Szeged a 8. legjobb egyetemi város Európában

Forrás: cntraveler.com -
Oxford egyetemi város Szeged Európa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeged a legjobb 10 európai egyetemi város közé került a Condé Nast Traveler portálon. Olyanok mellett olvasható a Tisza-parti universitasnak otthont adó város neve, mint Heidelberg, Krakkó, Leuven, Oxford.

A Szegedet Európa nyolcadik legjobb egyetemi városaként említő Condé Nast Traveler magazin Magyarország legrangosabb egyetemének nevezi a Szegedi Tudományegyetemet. Szeged állandó jelzője például a „diákváros”, ahol a szolgáltatásokat és a szórakozási lehetőségeket az egyetemi hallgatóság, a fiatalság igényei szerint szervezik.

Forrás: cntraveler.com

A portál megemlíti, hogy a Szent-Györgyi Albert és általa „C-vitamin-bombaként” azonosított paprika segítségével lábalt ki Szeged az akkori világválságból. Azóta pedig Szeged gasztronómiai különlegessége a fűszerpaprika, de méltatják a város termálvizét és fürdőkultúráját is.

Szeged igazi élményáradat

Szeged a Life.hu munkatársai szerint is egyike hazánk legcsodálatosabb városainak, és szépsége olyan elragadó részletekben jelenik meg, mint az idillikus Tisza-part, a hangulatos terek és a gyönyörű szecessziós épületek, amelyek egy időtlen világ képét varázsolják köréd. A pezsgő egyetemváros sokszínűségét és elevenségéről itt írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.