Öt dolog, amit ma már tudnod kell a születésnapos Sissiről

Forrás: AFP -
szenteste Sissi születésnap Erzsébet királyné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erzsébet magyar királyné vagy ahogy mindenki ismeri, Sissi, 177 évvel ezelőtt, 1837. december 24-án született. A születésnapos királynéről összegyűjtöttünk öt olyan érdekességet, amit mindenképp tudnod kell róla.

1. Fiatalon nem tartották szépnek, csak harminc éves kora után gondolták róla azt, hogy ő Európa legszebb asszonya. Erről bővebben itt olvashatsz.

2. Egyetlen egyszer maradt kettesben Andrássy Gyula gróffal, aki megbabonázta a magyarok királynéját. De vajon mi történt akkor? Ide kattintva kiderül.

Forrás: AFP

3. Volt tetoválása. Hogy pontosan milyen minta? Itt eláruljuk.

4. Szívesen bújt ki királyi kötelességei alól - erre pedig a havi vérzése is segítségére volt, amelyhez udvari programjait igazíttatta.

5. Szépségének mítosza azért maradhatott fent, mert egy bizonyos életkor után nem készülhetett róla sem fotó, sem festmény. Erről a Life.hu szépségszakértője, Takács Nóra is írt korábbi cikkében.

Lemond a trónról Erzsébet királynő?http://www.life.hu/news/20141218-fogadasi-laz-tort-ki-erzsebet-kiralyno-lemondasara-az-egyesult-kiralysagban.htmlFogadási láz tört ki az Egyesült Királyságban Erzsébet királynő lemondására. A Buckingham-palota cáfol.News--Viktória királynő együtt aludt szolgálójával, de nem volt köztük szexhttp://www.life.hu/news/20141117-viktoria-kiralyno-es-john-brown-nem-fekudt-le-egymassal.htmlVitákat indított az egykori angol királynő, Viktória közeli kapcsolata szolgálójával, majd későbbi férjével John Brown-nal. A napokban egy történész kijelentette: nem volt köztük szex.NewsOrigoA nap fotója: II. Erzsébet királynő előtt pukedlizik Angelina Joliehttp://www.life.hu/news/20141010-angelina-jolie-atvette-kitunteteset-ii-erzsebet-kiralynotol.htmlAngelina Jolie sokat tesz a szexuális erőszak áldozatainak megsegítéséért. Többek között ezért kapott kitüntetést II. Erzsébet királynőtől.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.