Pár nap, és itt az igazi tél

Forrás: Thinkstock -
karácsony havazás időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégén téliesre fordul az idő. Több helyen várható hószállingózás, havazás, s ezzel együtt a hőmérséklet is több fokkal visszaesik, néhol napközben sem lesz 0 foknál melegebb – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken, karácsony második napján még mindenütt kisüt a nap, de helyenként - főként északkeleten - már hózáporok is kialakulhatnak. A Dunántúlon és a középső országrészben megerősödik a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 3, plusz 3 fok között alakul, de északkeleten néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Forrás: Thinkstock

Szombaton az ország nagy részén többnyire erősen felhős idő várható. Eleinte néhol hózápor előfordulhat, majd délutántól nyugat felől havazás kezdődik. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a maximumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 1 fok között valószínű. Vasárnap túlnyomóan borult lesz az ég, és több helyen várható havazás. Napközben mínusz 2 és plusz 1 fok között alakulnak a maximumok – olvasható az előrejelzésben.

Life.hu tipp

Addig is, amíg nem jön lesz fehér a karácsony, nézegess csodás havas fotókat - mi ezekkel hangolódtunk az ünnepre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.