Fegyveresek támadtak egy francia magazin szerkesztőségére – többen meghaltak

Forrás: AFP/Philippe Dupeyrat -
Párizs lövöldözés halott Franciaország támadás magazin fegyveres szerkesztőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismeretlen fegyveresek megtámadták a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap székházát Párizsban. A lövöldözésben a hírek szerint már 11 ember vesztette életét.

"Mintegy fél órával ezelőtt két, fekete csuklyás férfi lépett az épületbe Kalasnyikov gépkarabélyokkal" - mondta Benoit Bringer, az egyik szemtanú. "Néhány perccel később lövéseket hallottunk" - tette hozzá. A férfi szerint a támadók ezután elmenekültek a helyszínről – írja az MTI. A vérengzés során négy híres karikaturista, a főszerkesztő Charb, Cabu, Wolinski és Tignous is életét vesztette.

Forrás: AFP/Philippe Dupeyrat

A Charlie Hebdo szerkesztőségére 2011 novemberében gyújtóbombát dobtak, miután a lap Mohamed prófétát ábrázoló rajzokat közölt le. Iszlamista honlapokon korábban az újság főszerkesztőjének lefejezésére buzdítottak.

A részletekért kattints az Origo cikkére!

Pelenka- és nyakörvviselés, végbélen keresztüli etetés - Ijesztő tények a CIA vallatási módszereirőlhttp://www.life.hu/news/20141224-a-cia-titkos-fogolyvallato-kinzo-modszerei-egy-jelenes-szerint.html2014. december 9-én az Amerikai Szenátus Hírszerzési Bizottsága egy 6000 oldalas jelentést adott ki a CIA vallatási módszereiről. Íme, a részletek.NewsThinkstockMegtalálhatták a lezuhant indonéz gép fekete dobozaithttp://www.life.hu/news/20150107-az-airasia-legitarsasag-lezuhant-indonez-gepenek-fekete-dobozait-talalhattak-meg.htmlMegtalálták a lezuhant indonéz repülőgép farokrészét, amelyben a repülési adatokat és eseményeket rögzítő fekete dobozok lehetnek.News--Elképesztő videó: a levegőbe dobálva rakja ki a 3 Rubik-kockát egy ügyes zsonglőrhttp://www.life.hu/news/20150106-a-levegobe-dobalva-rak-ki-3-rubik-kockat-egy-zsonglor-video.htmlEgy Rubik-kockát kirakni már hatalmas kihívás, de hármat egyszerre úgy, hogy közben a levegőben kell zsonglőrködni velük? Az alábbi videó főszereplője megmutatja, nem lehetetlen küldetés.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.