Tündéri zebracsikó az első újszülött idén az Állatkertben

Születés zebracsikó Fővárosi Állat- és Növénykert zebra újszülött
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zebracsikó született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Nézd meg, milyen cuki!

Megvan a Fővárosi Állat- és Növénykert idei első újszülöttje: egy zebracsikóról van szó, aki január 4-ére virradó éjjel látta meg a napvilágot. Az alábbi képen mamája, a hatéves Romy nevű zebrakanca mellett pózol. Mit is mondhatnánk, alig várjuk, hogy élőben is megnézzük őket!

Forrás: MTI/Kovács Attila

Erre még pár napot várnunk kell. Az anyaállat ugyanis nagyon félti a kicsit, éppen ezért a nagyközönség csak néhány nap múlva láthatja majd őket. Utoljára egyébként épp egy évtizede volt zebracsikó Budapesten, a legelső pedig 1930-ban látta meg a napvilágot - olvasható az intézmény Facebook oldalán.

Láttad már 2015 első hazai láma lányát? A cukiság a Gyöngyösi Állatkert büszkesége – lesd meg őt IDEkattintva!

Lebontották a külföldön is népszerű magyar karácsonyfát http://www.life.hu/news/20150108-a-tuzifabol-allo-erzsebet-teren-allo-karacsonyfat-lebontottak-a-faanyag-raszorulo-csaladokhoz-kerul.html Az Erzsébet téren álló különleges, tűzifából álló karácsonyfát lebontották. Három rászoruló családhoz kerül a fűtőanyag. News Origo Jön az ónos eső! Riasztást adtak ki több megyére http://www.life.hu/news/20150108-elsofoku-riasztas-van-ervenyben-tobb-megyeben-az-onos-eso-miatt.html Elsőfokú riasztást adott ki csütörtökre és péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több részére gyenge ónos eső, havazás és viharossá fokozódó szél miatt. A hétvégére viszont már tavaszi, ám esős időt várhatunk. News -- Lebontják a népszerű óriáskereket az Erzsébet téren http://www.life.hu/news/20150108-a-budapest-eye-nevu-oriaskerek-bucsuzik-lebontjak-az-erzsebet-teren-allo-latvenyossagot.html A Budapest Eye-nak is nevezett óriáskereket vasárnap lebontják, és az év közepén állíthatják fel ismét. Talán... News --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.