Meghalt egy magyar túrázó Karintiában

lavina halál hegymászás baleset túrázó Karintia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt a Karintiában eltűnt magyar túrázó, akinek még vasárnap veszett nyoma a Bad Kleinkirchheim községnél lévő 2305 méteres Moschelitzen megmászása közben; a férfit egy lavina temette maga alá.

A férfi késő délutánig nem érkezett vissza a túrából, ezért szállásadója értesítette a rendőrséget. Hegyi mentők és keresőkutyák már vasárnap elkezdték átvizsgálni a környéket, a keresést hétfőn is folytatták. Csaknem húsz órán át, 150 fővel kutattak a férfi után, az akcióban Spittal an der Drau település hegyi rendőrsége, a Szamaritánus Szervezet munkatársai és a Bad Kleinkirchheim-i tűzoltók is részt vettek - tudósít az MTI.

Illusztráció

A férfi vasárnap délután 14 órakor még telefonon beszélt édesanyjával. A rendőrség becslése szerint ezért a baleset 15 és 16 óra között történhetett, tehát az áldozat feltehetőleg 24 órát a hó alatt volt. A 32 éves férfi holttestét hétfőn találták meg, lavina temette maga alá.

Óvatosságra intenek a hatóságok

A sajtó értesülései szerint a férfi karácsony óta dolgozott Bad Kleinkirchheimben, még nem ismerte eléggé a környéket. A munkaadója szerint nagyon megbízható és tapasztalt sportoló volt. A magyar férfi az idei tél első lavinaáldozata Karintiában. A szerencsétlenség után a hatóságok még inkább óvatosságra intenek, és arra kérik a túrázókat és síelőket, hogy egyedül ne induljanak útnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.