Ilyen hercegnő még nem volt a Disney-nél - Ismerd meg Elenát!

Forrás: blogs.disney.com -
reprezentálás hercegnő latin fehér bőr Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Disney 2015. január 29-én bejelentette új karakterét, Elenát, Avalor hercegnőjét, aki egyedülállónak számít. Miért? Mutatjuk.

Hercegnők szakállal? Igen!

Az egyre menőbb szakálldivat a Disney-szépségeit sem kímélte - kukkantsd meg ITT, hogy festenek szőrösen!

Íme, Elena, a Disney első latin hercegnője. A szépség 2016-ban debütál a Sofia the First című Disney Junior sorozat speciális epizódjában. Meg kell hagyni, gyönyörű.

Forrás: blogs.disney.com

Azután saját animációs filmet is kap, Elena of Avalor címmel. A hercegnő karaktere 16 év körüli, a leírás szerint egy merész, gondoskodó, vicces lányról van szó, magabiztos tinédzser egy elvarázsolt mesebeli királyságban, amit a változatos latin és népi kultúrák ihlettek.

Miért fontos lépés ez a Disney-től?

  1. Mert Elena az első latin hercegnő. Elődei szinte mind fehérbőrűek. Jázmin volt az első közel-keleti szépség a Disney-nél, Mulan harcos kínai lány, Pocahontas pedig indián lány volt.

  2. Az amerikai fiatalok 40 százaléka nem fehérbőrű. Ehhez képest a televízióban látott szereplők 77 százaléka fehér.

  3. A latin karakterek általában „melósként” bukkannak fel az amerikai filmekben, mesékben, akiknek nincs karrierlehetőségük, és problémás, ha a latin fiatalok többsége csak ezt látja otthon. Ezért fontos a reprezentálás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.