Főváros Állat- és Növénykert Mesepark Pannon Park állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Fővárosi Állat- és Növénykert új területet kap, ez lesz a Pannon Park. A kormány huszonöt milliárd forinttal támogatja a fejlesztést.

Európai, sőt világszínvonalú állatkert és olyan bemutatóközpont jön létre Budapesten, amely egyedülálló. A kormány 25 milliárdos keretösszegben nyújt támogatást a fővárosnak és a jövőre 150 éves fővárosi állatkertnek a tervei kivitelezésében.

/1411/_llat20141117123626

2016-ban átadják a Meseparkot, várhatóan 2018-2019-ben pedig elkészül a Pannon Park is. Emellett a Vidám Park egykori területén új látogatóközpontot, kiszolgáló gazdasági egységeket alakítanak ki.

A Meseparkban és annak központi létesítményében, a Mesevárban a 3-10 év közötti gyerekek és családjaik a magyar mesék állatszereplőivel és nagyrészt szelíd, simogatható állatokkal találkozhatnak. Ezen a területen lesz játszóház, gyermeklovarda és állatterápiás létesítmények is.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Pannon Park központi létesítménye egy úgynevezett biodóm lesz. A hatalmas csarnokban buja növényzet és gazdag állatvilág, lényegében egy fedett park és közösségi tér várja a látogatókat. A biodómhoz Közép-Európa legnagyobb és legkorszerűbb akváriuma, valamint tágas kifutók csatlakoznak majd. A Pannon Park a Kárpát-medence múltbéli, évmilliókkal ezelőtti élővilágát igyekszik felidézni.

Ők már boldogok! 45 állatot fogadtak örökbe hétvégén, az Illatos útonhttp://www.life.hu/news/20150126-az-illatos-uti-orokbefogado-napon-45-allat-talalt-uj-gazdara.htmlA szombati örökbefogadó napon összesen 45 állat kapott esélyt az újrakezdésre: ennyi kutyát és cicát vittek haza az Illatos útról.NewsOrigoSzívmelengető előtte-utána fotók örökbefogadott állatokrólhttp://www.life.hu/news/20150120-elotte-utana-fotok-orokbe-fogadott-kutyakrol.htmlSzívszorító előtte-utána fotók készültek kutyákról, akiket örökbe fogadtak. A felvételeken jól látszik, mennyire megváltozik egy-egy állat élete, miután szerető családhoz kerül.NewsOrigoÍme, a legprofibb jógázó állatokhttp://www.life.hu/news/20150120-jogapozokban-fekszenek-a-cuki-allatok.htmlMindegy, hány jóga edzést csinálsz végig, olyan profi sosem lehetsz, mint ezek a hajlékonyabbnál is hajlékonyabb állatok. News--Tündéri zebracsikó az első újszülött idén az Állatkertbenhttp://www.life.hu/news/20150108-zebracsiko-az-elso-ujszulott-iden-a-fovarosi-allat-es-novenykertben.htmlZebracsikó született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Nézd meg, milyen cuki!News--Vilmos herceg az állatok mellett kampányolhttp://www.life.hu/news/20141218-vilmos-herceg-a-veszelyeztetett-allatok-leolesenek-es-az-illegalis-vadaszatoknak-veget-venne.htmlKatalin férje, Vilmos herceg véget vetne az illegális vadászatoknak és a veszélyeztetett állatok leölésének. A királyi család többi tagja azonban nem osztja a véleményét...News--Elképesztően cuki képek: kölyökállatok első találkozása a hóvalhttp://www.life.hu/news/20141212-hoban-jatszadozo-kolyokallatokrol-keszult-cuki-fotok.htmlKölyökállatok élvezik életük első havas élményét az alábbi fotókon.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.