A nők elleni erőszakra buzdít A szürke ötven árnyalata? Szerveződnek a tüntetések

Forrás: Youtube -
Malajzia betiltás népszerűsítés családon belüli erőszak nők elleni erőszak tüntetés mozi Amerika ellenkampány A szürke ötven árnyalata szervezet London bántalmazás Kanada premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kanadai és amerikai szervezetek is bekapcsolódtak abba az ellenkampányba, amely szerint a hamarosan bemutatásra kerülő A szürke ötven árnyalata mozifilm a nők bántalmazását népszerűsíti. A csoport bojkottálja a filmet, de van, ahol be is tiltották.

Láttad már A szürke legújabb exkluzív jelenetét? Kattints IDE, hogy ne maradj le róla!

Hatalmas hájp övezi A szürke ötven árnyalata hamarosan mozikba kerülő filmjét, amelyet egyesek tűkön ülve várnak, mások azonban inkább bojkottálásra buzdítják a közönséget. A napokban ütötte fel a fejét a #50dollarsnot50shades elnevezésű ellenkampány, amelyben a helyi szervezetek fogtak össze a film és egyben a családon belüli erőszak népszerűsítése ellen.

Forrás: Youtube

Egyes kanadai és amerikai szervezetek ugyanis úgy vélekednek, Christian Grey és Anastasia Steele története éppen ez utóbbit teszi: a történet egyik meghatározó szálában a férfi főszereplő az, aki a domináns és az irányítása alatt tartja a főhősnőt.

Amennyiben nem így tesznek, azzal azt üzenik, támogatják a nőkkel szemben elkövetett bűncselekményeket. Ha minden igaz, a film londoni premierjére már szerveződik is egy tiltakozás, ám valószínűleg nem ez lesz az egyedüli hasonló esemény a világban A szürke ötven árnyalata bemutatóján.

Malajziában például már el is érték a céljukat, az ottani cenzorok ugyanis szadisztikusnak és pornográfnak minősítették az anyagot, ezért be is tiltották - írja a hvg.hu.

Országok, ahol a legrosszabb nőnek lenni

Vannak országok, ahol a nőknek mai napig nincs joguk szavazni, ahol egyedül még csak nem is közlekedhetnek, mert a végén áldozatokká válhatnak. A Life.hu ITTgyűjtötte azokat a helyeket, ahol a legnehezebb nőnek lenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.