Napi cuki: Megszületett Overdose első kiscsikója

Forrás: MTI/Bruzák Noémi -
csikó tenyészló Overdose
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntek virradóra látott napvilágot az egyik legsikeresebb magyar versenyló kisfia, Overdose.

Termékeny éve lehet Overdose-nak. Az egykori versenylónak akár 38 csikója is születhet, de ami a biztos: az egyik már világra jött és nagyon cuki. Az első Overdose-csikók 2017-2018-tól versenyezhetnek, reméljük, ők is annyira sikeresek lesznek, mint legendás apjuk.

Anyjával, First Fast Now-val Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Fedezőménként még nagy karrier állhat előtte

A 2010 augusztusáig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyert Overdose 2009-ben savós patairha-gyulladást kapott. 2013-ban búcsúztatták el a Kincsem parkban. Overdose többéves versenyzői múlt után 2014 tavaszán költözött át a dunakeszi Alagi Tréningközpontból Dióspusztára, ahol fedezőménként kezdte meg új karrierjét. Feladata, hogy feljavítsa az angoltelivér-állomány minőségét.
Várhatóan idén még Dióspusztán marad, 2015 után pedig Németországban folytatja életét fedezőménként. A kilencéves ló tenyészállatként 22-23 éves koráig is aktív maradhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.