Újabb bombanő a Forma-1-ben: tesztpilóta lesz és a fejlesztésben is segít majd

Forma-1 Susie Wolff Carmen Jorda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Forma-1 rajongók és néhány szakmabeli is cikinek találja, hogy a Lotus bevállalja egy 26 éves, igencsak szemrevaló, és férfimagazinok oldalain is megfordult pilótanő alkalmazását. Egyelőre ugyanis nem sokan hisznek benne, hogy az ultradögös Carmen Jorda hasznos tagja lesz a csapatnak.

Az Efpluszegy.postr.hu blog szerint a Lotus megirigyelte az extra figyelmet, amely a Williams istállónak jut a tesztpilótanő Susie Wolff szerepeltetésének apropóján, ezért az enstone-i együttes is behúzott egy csinos hölgyet, mégpedig a GP3-ban is megfordult Carmen Jordát.

Hány szexi pilótanőre van szükség a fejlesztéshez? Forrás: Instagram/carmenjorda

A fiatal nő szerződtetése már a csütörtöki tesznapon kiszivárgott a Circuit de Barcelona-Catalunya paddockjában, a Lotus pedig napközben meg is tette nagy a bejelentést. Ahogyan arra számítani lehetett, a gárda ugyanazt a fejlesztőpilóta szerepkört szánja neki, amelyben egyébként Susie Wolff is tevékenykedik a Williams kötelékében: a Mercedes-sportigazgató felesége általában a szimulátorban vezetget, ám alkalomadtán tesztelési feladatokat is kap. A Lotus tájékoztatása szerint pedig ugyanez vár a 26 esztendős Jordára is.

Forrás: Instagram/carmenjorda

!

A pilótanő, akinek egyébként az édesapja is autóversenyző volt, korábban megfordult a spanyol F3-as bajnokságban, az Euro F3 open szériában, az Indy Lights-ban, az utóbbi három szezont pedig a GP3-as bajnokságban töltötte. Világraszóló eredményekről azonban az ő esetében nem lehet beszélni...
Forrás: Instagram/carmenjorda

Matthew Carter ügyvezető igazgató túláradó lelkesedéssel beszélt az új szerzeményről: "Carmen friss megközelítést hoz a csapathoz. Erős programot dolgoztunk ki a számára, amelynek keretein belül ott lesz velünk a nagydíjakon és sok időt tölt majd a kifinomult enstone-i szimulátoros létesítményünkben. Különleges tagja lesz a csapatunknak, és már várjuk, hogy hozzásegíthessük céljai eléréséhez, illetve hasznosítsuk a meglátásait az E23 Hybrid fejlesztése során" - fogalmazott a Lotus-főnök.

Carmen Jorda:

Tudom, hogy ez csak a kezdet és a legnagyobb kihívás még hátravan, de óriási megtiszteltetés, hogy tagja lehetek egy ilyen nagy múltú csapatnak. Ez csodálatos eredmény, ugyanakkor csodálatos lehetőség is, amely a mostaninál nagyobb, jobb dolgokhoz vezethet.

Szerinted milyen tesztpilóta lesz Carmen Jorda?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.