Aki sokat nyomkodja a telefonját, hajlamosabb lehet a depresszióra

Forrás: Thinkstock -
személyiség depresszió telefon okostelefon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A texasi Baylor Egyetem érdekes párhuzamot vont a telefon nézegetés és a depresszió között. Akik túl gyakran piszkálják a telefonjukat, hajlamosabbak a depresszióra, és rosszabb a humoruk. 

346 kísérleti alanyt vizsgáltak, 19 és 24 év között. Arról kérdezték őket, milyennek tartják személyiségüket, és telefon használati szokásaikat is felmérték. A felmérés eredményeként azok töltik a legtöbb időt telefon piszkálással, akik érzelmileg instabilnak, és vallották magukat, és állításuk szerint rossz a koncentrációképességük is.

Forrás: Thinkstock

Akik magukat introvertáltnak és öntudatosnak gondolják magukat, sokkal kevesebbet néznek rá a telefon kijelzőjére.

A kutatók szerint sokan gyakran csak azért pillantgatnak percenként a kijelzőre, hogy elrejtőzzenek a mindennapi problémáik elől, ezáltal még a depresszióra is hajlamosabbak lehetnek a túl sokat pötyögők.

Aki több hangulatjelet használ, többet szexel

Érdekes párhuzamot olvashatsz a hangulatjelek és a szexuális életed közt. Állítólag aki többet mosolyog a monitoron keresztül, aktívabb az ágyban.

Egy átlag egyetemista napi 95 percet tölt az okostelefonjával, tabletjével, 49 percet emailek olvasásával, 39 percig pedig a Facebook híreket pörgeti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.