Zöld, kék, barna, szürke? Ezt mondja rólad a szemszíned

Forrás: Thinkstock -
személyiség barna szemszín szürke zöld Kék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szem a lélek tükre, ez nyilvánvaló. De mit tudhatunk meg a szemszínből? Utánajártunk.

A sötét szemű emberek hamarabb berúgnak

Van összefüggés a szemszín és az alkoholtűrés között. Egy kísérletben ugyanannyi alkoholt fogyasztottak világos és sötét szeműek, ennek eredményeképp pedig kiderült, a barna szeműek bírják a legrosszabbul az italozást, a világos szeműek pedig hajlamosabbak túlinni magukat.

A világos szeműek intrikusak

Egy ausztrál kísérletből arra következtettek, a világos szeműekkel nehezebb megegyezni, és kevésbé empatikusak, barátságosak vagy nagylelkűek, helyette inkább hidegek és intrikusak.

Megbízhatóbbak a sötét szeműek?

Egy tanulmány szerint inkább a sötét szemszínű embereket gondolják ránézésre mások megbízhatónak, a kék szeműeket viszont egyáltalán nem. Viszont a legszexibbnek a kék és zöld szemű nőket választották a férfiak.

A világos szeműek jobban bírják a fájdalmat

A világos szemű nők jobban bírják a szülési fájdalmakat, mint a sötét szeműek. A barna szemű nők többször kérnek érzéstelenítést, és a depresszióra is hajlamosabbak.

Miről árulkodik a hajstílusod?

Göndör, vasalt, frufrus vagy fiús? Megmondjuk, miről árulkodik a hajstílusod. Ha inkább a hajszíned alapján szeretnéd megtudni, milyen a személyiséged, azt is eláruljuk. Sőt, a vágyaid is összefüggenek a hajfestési szokásaiddal.

Dominánsabbak a barna szeműek

A sötét szemszínű férfiakat mindenki dominánsabbnak, erősebbnek gondolják, mint azokat, akik kék vagy zöld szeműek.

A sötét szeműek jobb sportolók

Bár a fájdalmat kevésbé bírják a sötét szeműek, egyértelműen jobbak a labdajátékokban, mint világos szemű társaik, ez amiatt is lehet, hogy az ő szemükben több a melanin. Minél több a melanin, annál gyorsabban működik az agy.

Forrás: Thinkstock

A személyiséggel is van összefüggés

A barna szeműek barátságosabbak, praktikusan gondolkodnak és komolyabbak. Nagyobb a felelősségérzetük, de képesek élvezni is az életet. A zöld szeműek misztikusak, szexik és jól teljesítenek nyomás alatt. Vidám és intellektuális természetűek. A kék és szürke szeműek távolságtartóak, de közben viccesek és érdeklődőek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.