Teljesen összeomlottak a a lezuhant Germanwings-gép másodpilótájának szülei

Forrás: Twitter -
Andreas Lubitz repülőgép Germanwings
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy már beszámoltunk róla, szándékosan vezette a földnek Andreas Lubitz másodpilóta a Germanwings-gépet, amely 150 emberrel a fedélzetén zuhant le a francia Alpokban. A rendőrség kiégésre és depresszióra utaló nyomokat talált a csütörtöki házkutatás során. Lubitz exbarátnője titkolózónak és gyötrődőnek nevezte a férfit, akinek a szülei a tragédiát követően teljesen összeomlottak. 

Időközben az is kiderült, hogy a lezuhant Germanwings-gép másodpilótája megszállottja volt a francia Alpoknak, jól ismerte a katasztrófa helyszínét, ahol már vitorlázórepülővel korábban többször is átrepült - mondták a férfi németországi vitorlázórepülő egyesületének tagjai a Le Parisien című francia napilapnak, írja az Origo. A montabauri egyesületi tagok szerint Andreas Lubitz többször is járt a baleset helyszínétől légvonalban néhány percre található Sisteron repülőklubjában.

Forrás: Twitter

A gép másodpilótája korábban arról beszélt, hogy egy napon valami olyat fog tenni, ami után mindenki emlékezni fog a nevére - mondta a férfi volt barátnője a Bild című német lap szombati cikke szerint. Az exbarátnő, egy 26 éves légiutas-kísérő "gyötrődőnek" és "titkolózónak" nevezte Andreas Lubitzot, aki a hatóságok szerint valószínűleg szándékosan vezette hegyoldalnak a vele együtt 150 embert szállító repülőgépet kedden a francia Alpokban.

A tragédiát követően teljesen összeomlottak Andreas Lubitz szülei. Az apa szavait Bernard Bartolini, a katasztrófa közelében lévő kisváros, Prads-Haute-Bléone polgármestere tolmácsolta a nyilvánosság felé. Bartolini elmondta, hogy a másodpilóta édesapja egy olyan ember, akinek az élete romokban hever. Mint fogalmazott: "Hihetetlenül sajnálom őt, nemcsak azért, mert elvesztette szeretett fiát, hanem azért is, mert a fia ekkora tragédiát okozott". Hogy az édesanyja mit mondott neki, arról nem beszélt a polgármester. És nem tudni azt sem, tudtak-e arról, hogy milyen állapotban van a gyerekük. A szülők nyilatkozatáról bővebben itt olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.