Egyre kevesebb az Erzsi a játszótéren - Ezeket a neveket kapta a legtöbb baba

Forrás: Thinkstock -
baba divatos név gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több Dzseniferrel és Zselykével barátkozhatnak majd az Annák, Bencék és Máték az óvodákban. Eláruljuk, mik lettek a leggyakoribb gyereknevek 2014-ben. 

Közel 2000 kislány kapta tavaly a Hanna nevet, és több, mint 1500 fiút kereszteltek Bencének, így ez a két név lett a legnépszerűbb 2014-ben.

Forrás: Thinkstock

Ezek lettek a legtöbbet adott nevek 2014-ben

Lánynevek:
Hanna
Anna
Jázmin
Lili
Zsófia
Emma
Luca
Boglárka

Fiúnevek:
Bence
Máté
Levente
Ádám
Dávid
Dániel
Marcell
Balázs

Míg a leggyakoribb férfi nevek hazánkban a László, István, József és a legtöbb nőt Máriának, Erzsébetnek vagy Katalinnak hívnak, ezek közül a női nevek közül egy sem került a top 100 leggyakoribb babanév közé, a három férfinév viszont még nem kopott ki a névadási lista élvonalából.

Ha így folytatódik a tendencia, hamarosan régen nagyon divatos nevek a legritkábbak közé fognak tartozni.

Hada Renáta fia nem lehet Pisti

„Ez diszkrimináció, és ezt a bizottságnak is megírtam. Például a Volframot, a Frodót, a Csatárkát, a Nintendót és az Ezelt hogyan engedélyezhették? A Pistike egy virágnév is, és azokból is számtalan van az utónévkönyvben, így most ezt kérvényeztük a becéző jelző nélkül. Ha az utolsó kérelmünket is elutasítják, akkor homofóbnak fogom nevezni a MTA Nyelvtudományi Bizottságát" -háborgott Hada Renáta, aki nem nevezheti Pistinek a gyerekét.
Patrick Sondheimer - A pilóta, aki a végsőkig próbálta megmenteni a Germanwings utasok életéthttp://www.life.hu/news/20150401-patrick-sondheimer-pilota-az-andreas-lubitz-miatt-szandekosan-lezuhant-germanwings-gepet-menteni.htmlPatrick Sondheimer volt a tragikusan lezuhant Germanwings gép kapitánya, aki az utolsó pillanatig küzdött azért, hogy a másodpilóta ne tudja megölni a gép utasait és személyzetét. NewsOrigoBetiltják a szelfibotokat a legnagyobb zenei fesztiválokonhttp://www.life.hu/news/20150401-betiltottak-a-szelfibotokat-a-legnagyobb-zenei-fesztivalokon-es-nehany-muzeumban-is.htmlSem a Coachellára, sem pedig a Lollapaloozára nem vihetik magukkal kedvenc felszerelésüket az önfotók szerelmesei.News--54 éves lett a nő, aki elhallgattatta Simon Cowellt: boldog születésnapot, Susan Boyle!http://www.life.hu/news/20150401-susan-boyle-enekesno-ma-unnepli-54-szuletesnapjat.htmlA korábban hol munkanélküliként, hol szociális munkásként ténykedő énekesnő 48 évesen állt először a brit tehetségkutató műsor világmegváltó deszkáira, sikere és népszerűsége pedig azóta is töretlen.News--Sztrájkra készülnek Erzsébet királynő alkalmazottai http://www.life.hu/news/20150401-erzsebet-kiralyno-alkalmazottai-lazadasra-keszulnek.htmlII. Erzsébet angol királynő nagyjából 100 embert alkalmaz, akik nagy sztrájkra készülnek. News--Justin Bieber újra beégett a színpadonhttp://www.life.hu/news/20150331-justin-bieber-enekes-ujra-leegette-magat-a-szinpadon.htmlHatalmas meglepetést akart szerezni rajongóinak Ariana Grande koncertjén Justin Bieber – kár, hogy minden rosszul sült el.NewsMekkora mázlista! Ez a férfi egy kádban fürödhetett Beckhammelhttp://www.life.hu/news/20150331-david-beckham-egyutt-furdott-james-corden-komikussal.htmlNők milliói irigykedhetnek a Brit komikusra, James Cordenre, aki olyat tett, amit évek óta csak Victoria Beckham érdemelt ki. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.