Új fordulat Anna Frank történetében

Forrás: AFP -
halál zsidó időpont fordulat Napló Anna Frank
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A most kiderített új információk birtokában úgy tűnik, hogy egy hónappal korábban, már 1945 februárjában életét vesztette Anne Frank.

Ahogy a Life.hu cikkében elmeséltük, a második világháború idején egy zsidó család Németországból Hollandiába menekült a náci üldözés elől, ám amikor a nácik lerohanták Hollandiát, úgy döntöttek, nem menekülnek tovább. Az önkéntes "szobafogságot" méltóbbnak találták, mint az örökös menekülést: nyolcadmagukkal elrejtőztek egy amszterdami ház padlásán. Több mint két év bujkálás után ezen a napon (1944. augusztus 4-én) ütött rajtuk a náci rendőrség, és hurcolta koncentrációs táborba őket. A rejtőzködés 25 hónapját Anne Frank, a család serdülő leánya örökítette meg naplójában. A különös történet most új fordulatot vett és kiderült, Anna előbb hunyt el, mint azt eddig tudták – írja a Blikk.

Forrás: AFP

A zsidó származású német kislány, aki naplójával vált világszertte ismertté, Bergen-belsenben hunyt el tífuszjárványban. Mindmáig úgy tudtuk, hogy ez 70 évvel ezelőtt, valamikor márciusban következett be, alig másfél hónappal azelőtt, hogy a brit csapatok felszabadították a koncentrációs tábort. Most az Anne Frank Ház Múzeum munkatársa, Erika Prins nyilatkozott arról, hogy új kutatások – szemtanúk elmondása, levéltári dokumentumok – szerint Anne már február elején elkapta a halálos betegséget, s annak lefolyása gyors volt, vagyis nem érhette meg a márciust.

„A pontos dátum nem ismert, de sokkal valószínűbb, hogy már februárban meghalt" – jelentette ki Prins.

Saját gyermekét rabolta el a kórházból egy nőhttp://www.life.hu/news/20150330-sajat-gyermeket-rabolta-el-a-korhazbol-egy-no-aki-ellen-jelenleg-ideiglenes-gyermek-elhelyezesi.htmlA Győri Rendőrkapitányság járőrei mentették meg annak a háromnapos csecsemőnek az életét, akit a kórházból édesanyja engedély nélkül magával vitt.NewsThinkstockPatrick Sondheimer - A pilóta, aki a végsőkig próbálta megmenteni a Germanwings utasok életéthttp://www.life.hu/news/20150401-patrick-sondheimer-pilota-az-andreas-lubitz-miatt-szandekosan-lezuhant-germanwings-gepet-menteni.htmlPatrick Sondheimer volt a tragikusan lezuhant Germanwings gép kapitánya, aki az utolsó pillanatig küzdött azért, hogy a másodpilóta ne tudja megölni a gép utasait és személyzetét. NewsOrigo54 éves lett a nő, aki elhallgattatta Simon Cowellt: boldog születésnapot, Susan Boyle!http://www.life.hu/news/20150401-susan-boyle-enekesno-ma-unnepli-54-szuletesnapjat.htmlA korábban hol munkanélküliként, hol szociális munkásként ténykedő énekesnő 48 évesen állt először a brit tehetségkutató műsor világmegváltó deszkáira, sikere és népszerűsége pedig azóta is töretlen.News--Április bolondját járatta rajongóival Hosszú Katinkahttp://www.life.hu/news/20150401-hosszu-katinka-vilagbajnok-uszono-mellnagyobbito-mutetevel-viccelodott-aprilis-elseje-alkalmabol.htmlA népszerű magyar úszónő közösségi oldalán kezdte el taglalni, miért volt szükség és hol végeztette el mellnagyobbító műtétét. A végén azonban lehullt a lepel az igazságról.NewsOrigoCsongrádi Kata színpadra állt - "Nehéz volt lelkileg"http://www.life.hu/news/20150217-csongradi-kata-szineszno-eloszor-szerepelt-szinpadon-ferje-s-nagy-istvan-halala-utan.htmlA rajongók most először láthatták a színpadon a férjét, S. Nagy Istvánt gyászoló Csongrádi Katát. News--Kiderült, mi okozta Fernando Alonso balesetéthttp://www.life.hu/news/20150224-fernando-alonso-ketszeres-forma1-vilagbajnok-balesetenek-az-oka-kiderult-a-mclaren-hivatalos.htmlA kétszeres világbajnok vasárnapi balesete óta mindenki azt találgatja, vajon mi történhetett, és miért csapódott a falnak Alonso autója. A McLaren hivatalos közleményt adott ki, amiben közölték a baleset okát.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.