Videófelvétel készült a Germanwings katasztrófáról

Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier -
Andreas Lubitz videófelvétel öngyilkosság másodpilóta Germanwings utas légikatasztrófa biszexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állítólag előkerült a repülőgép szerencsétlenség utolsó perceiről egy videófelvétel, amit az egyik utas rögzített a mobiltelefonjával. 

A roncsok között találták azt a mobiltelefont, amelynek memóriakártyáján a becsapódás előtti percek láthatóak, a felvételt egyelőre még nem hozták nyilvánosságra, írja a német Bild és a Paris Match. A lapok részletesen ismertetik a felvételt tartalmát – írja az Origo.hu.

Forrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Mindenki Istenhez fohászkodott

A felvétel alapján az is nyilvánvaló, hogy az utasok tisztában voltak vele, hogy meghalnak. Többen is azt kiabálták, különböző nyelveken, hogy „Ó, Istenem". Tisztán kivehető az is, ahogyan a pilóta megpróbálja betörni a pilótafülke ajtaját. A felvétel vége felé egy hatalmas robaj hallatszik, aztán ismét az utasok rémült kiáltozása, majd a videó ezen a ponton véget is ér.

Cáfolták is a videófelvételről szóló hírt

Cáfolta a hírt, a francia Alpokban az előző héten történt repülőgép-katasztrófa ügyében eljáró marseille-i ügyész, hogy a nyomozóhatóság videófelvétellel rendelkezik a gép lezuhanása előtti utolsó pillanatokról. „Ha valaki rendelkezik ilyen felvétellel, köteles azt azonnali hatállyal átadni a nyomozóknak" - olvasható Brice Robin közleményében – írt az Origo.hu.

Biszex volt az öngyilkos pilóta?

Ahogy a Life.hu is megírta, lelki krízis és személyes válság miatt vezethette neki a földnek a 150 utast szállító Germanwings-gépet Andreas Lubitz, - akinek a szülei a katasztrófa után összeomlottak - a repülő másodpilótája. A legújabb teória szerint a tömeggyilkos férfi, állítólag az egész világot megrázó tragédia előtt, nem sokkal a felszállást megelőzően is homoszexuálisok által kedvelt internetes honlapokat böngészett. Ezt a hírt megerősíti a Daily Mail cikke, amelyben azt írják, Lubitznak különleges beceneve volt Germanwings légitársaságnál, méghozzá olyan, amit a melegek szoktak adni egymásnak, ez pedig alátámaszthatja azt a tényt, hogy biszexuális volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.