Most kiderül, melyik étel vezet Harry herceg szívéhez

ízlés Buckingham-palota II. Erzsébet brit királynő szakács kedvenc brit királyi család főzés Vilmos herceg Diana hercegnő étel Harry herceg gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit királyi család egykori szakácsa, Darren McGrady elárulta, milyen finomságokon nőtt fel Vilmos és Harry, illetve melyik trónörökösnek mi volt a kedvenc eledele.

Tény, hogy a királyi családok sarjai soha nem lesznek olyanok, mint bármelyik másik gyerek. Azt azonban Darren McGrady is alá tudja támasztani, hogy ha ételekről van szó, ők is ugyanolyanok, mint kortársaik.

Harry herceg és Vilmos herceg 1995-ben Forrás: AFP/Johnny Eggitt

McGrady, aki összesen 15 éven át főzött a brit királyi családra, Károly herceg és a néhai Diana hercegnő válása után került a Wales-i hercegnő konyhájának élére, ahol összesen 4 éven át dolgozott. Az itt eltöltött idő alatt pedig nem csupán Anglia első számú családjához került közelebb, hanem bizony az ízlésüket is sikerült alaposan kiismernie.

A kis Vilmos és Harry herceg babaként például a nagymamánál, II. Erzsébet királynőnél tett látogatásuk során nagyjából ugyanazokat az ételeket kapták, mint a felnőttek, csak felkockázva pürésített változatban. Később pedig a dadusuk volt az, aki eldöntötte, milyen ételek kerülnek a trónörökösök asztalára – és McGrady komolyan is vette az utasításokat, hiszen elmondása szerint „jobban rettegett a dadától, mint magától Vilmos hercegtől."

Vilmos és Harry 2014-ben Forrás: AFP/Jamie Simpson

Ám akárhol is került sor az ebédre vagy a vacsorára, az mindig valamilyen tradicionális brit étel volt. Vilmos herceg kedvence a pásztorpite volt (állítólag a mai napig imádja), és Harryvel együtt mindketten legalább annyira rajongtak a sült csirkéért rizzsel és halas felfújttal, mint a lekváros derelyéért és a pudingért.

Diana hercegnő unokaöccse megkérte Nicki Minaj kezéthttp://www.life.hu/intim/20150401-nicki-minaj-enekesno-kezet-megkerte-a-koncertje-utan-diana-hercegno-unokaoccse-louis-spencer.htmlEsküvővel viccelődött Lady Diana 21 éves unokaöccse, Louis Spencer és a hatalmas idomairól elhíresült énekesnő.IntimOrigoHarry herceg vörös haján viccelődött egy kisfiúhttp://www.life.hu/news/20150407-harry-herceg-ausztraliai-kuldetesen-egy-kisfiu-voros-hajat-dicsero-transzparenst-keszitett.htmlAusztráliában meglepő táblával fogadták a herceget. Egy vörös hajú kisfiú készített vicces transzparenst Harrynek.News--Mi lesz velünk két évig Katalin hercegnő nélkül? http://www.life.hu/csalad/20150409-katalin-hercegno-vissza-akar-vonulni-ket-evre.htmlAz a hír járja a brit királyi udvarban, hogy Katalin hercegnő vissza akar vonulni két évre, nem szeretné ugyanis azt a hibát elkövetni, mint György herceg születése után. CsaládNorthfotoTrónok harca a brit uralkodóházban: Veszélybe kerül-e György herceg az újabb trónkövetelő színre lépésével?http://www.life.hu/csalad/20150408-katalin-hercegne-es-vilmos-herceg-brit-kiralyi-par-masodik-gyermekenek-vajon-mi-lesz-a-sorsa.htmlLaza lesz és lázadó? Netán elnyomott, meghunyászkodó? Vagy egy elkényeztetett ficsúr? És vajon letaszítja-e trónjáról testvérét, György herceget? A gyermekek életének alakulását bizony nagyban befolyásolja születési sorrendjük, utánajártunk hát, milyen sors vár Katalin hercegné és Vilmos herceg hamarosan világra jövő másodszülött gyermekére.CsaládNorthfotoKihagyja a királyi bébi születését Harry herceg?http://www.life.hu/csalad/20150403-harry-herceg-nem-lesz-ott-vilmos-herceg-es-katalin-hercegno-masodik-gyermekenek-szuletesekor.htmlVilmos herceg öccsét külföldre szólítja királyi kötelessége, ezért valószínűleg csak májusban fog találkozni a brit királyi család legújabb tagjával, akinek érkezését áprilisra várják.Család--Rengeteget változott 10 év alatt Camilla hercegné - jót tett neki a házassághttp://www.life.hu/trend/20150404-rengeteget-valtozott-10-ev-alatt-camilla-hercegne-karoly-herceg-neje.html10 éve házasodott össze Camilla Parker Bowles és Károly herceg. A 67 éves asszonynak szemmel láthatóan jót tett a házasság - rengeteget változott!Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.