Nem befolyásolja szexuális életünket a Facebook

Forrás: Thinkstock -
cset szex kutatás Facebook közösségi oldal függőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén is megjelent a Nagy Facebook-kutatás, amelyből fény derül arra is, hogy 2015-ben kevésbé választjuk-e a közösségi oldalt a szex helyett.

A 834 hazai Facebook-látogató körében online adatfelvétellel végzett kutatásból kiderül, hogy a fiatalok kevésbé függők, mint a szüleik, és összességében is csak a válaszadók 4,3%-a vallja magát függőnek.

Forrás: Thinkstock

A Facebook chat pörög a legjobban

Leginkább csetelünk, és kedvenc oldalainkat követjük a Facebookon. Az idén először vizsgált 18 évnél fiatalabb korcsoport a legaktívabb csethasználó.

A korral a függőség is növekszik

Miközben a 40 feletti fészbukozók mondták a legnagyobb százalékban (67%) azt, hogy minden további nélkül tudnának létezni az oldal nélkül, a függőség mértéke is náluk a legmagasabb (5%), míg 18 év alatt a válaszadók mindössze 1,5%-a nevezte magát függőnek. Az eredményekből arra lehet következtetni, hogy nem vagyunk Facebook-függő nemzet.

A Facebook nem veszélyezteti a szexet

Míg a 2013-as Nagy Facebook-kutatás egyik legérdekesebb aspektusa az volt, hogy a magyar felhasználók 14 százalékával fordult már elő, hogy a szex helyett a Facebookot választotta, 2015-re ez az arány 7%-ra csökkent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.