Kettős magyar siker a Vivicittán

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Vivicitta Telekom Vivicittá Telekom Vivicittá Városvédő Futás siker magyar Telekom futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiaknál Varga István, a nőknél pedig Merényi Tímea Krisztina nyerte a félmaratoni versenyt a margitszigeti központtal zajló 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

A szervezők vasárnapi hírleve emlékeztet arra, hogy erre a távra már egy hónappal ezelőtt betelt a 8500 fős nevezési limit, így csaknem negyedórán át tartott, míg az utolsó futó is sorra került a rajtnál. Az idén először kétnapos fesztiválra 75 ország több mint 2000 futója érkezett Budapestre, a legtöbbjük a félmaratonon indult - tájékoztat az MTI-re hivatkozva az Origo.

A 29. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaratoni mezőnyének résztvevői egy frissítőpontnál a budai alsó rakparton Forrás: MTI/Kovács Tamás

A mezőnyt Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke indította útnak.

A félmaratonon az első hat kilométeren az érdi Bartos Dávid vezette a mezőnyt, de akkor a 42 éves Varga István utolérte 17 évvel fiatalabb ellenfelét és attól kezdve nem engedett maga elé senkit. "Kicsit féltem, mert hamar, már majd tíz perccel a rajt előtt beálltam a sorba, és bár nem merevedtem le, ennek ellenére az első két kilométert óvatosan kezdtem. A fordítóig hárman futottunk együtt, és bár nem robbantottam, a többiek nem tudták tartani a ritmust, így fokozatosan leszakítottam őket. A táv feléig viszonylag lazán ment, azonban a pesti oldal már nem volt könnyű menet: szembeszél fújt végig az Árpád hídig" - idézi a közlemény Varga Istvánt.

Mint elmondta, amikor felért a hídra és visszanézett, akkor tudatosult benne, hogy nyerhet. Ez az első Vivicittán elért győzelme. A nőknél a 2012-es maratoni magyar bajnok, a 44 éves taksonyi Merényi Tímea Krisztina a félmaraton Vivicittá-programba kerülése óta az eddigi legjobb idővel szerezte meg az első helyet.

Hurrá! Jövő héten visszatér a nyárhttp://www.life.hu/news/20150419-jovo-heten-visszater-a-nyar-aprilis-harmadik-heteben-nem-fogunk-fazni.htmlAz éjszakák ugyan a jövő héten is hűvösek lesznek, ilyenkor fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet, de nappal visszatér a nyár. Jellemzően 20 Celius-fok várható napközben. Hurrá!NewsThinkstockRomain Grosjeannal szelfizett a Forma-1 jónőjehttp://www.life.hu/news/20150419-romain-grosjeannal-szelfizett-a-forma-1-jonoje-carnem-jorda-a-lotus-istalloban.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, az idei szezontól újabb bombanő érkezett a Forma-1-be. Carmen Jorda a Lotus csapatát erősíti, tesztpilóta, és a fejlesztésben is segít. Igazi szupercsaj!NewsOrigoMost sem lett senki milliárdos: Ezek az e heti lottószámokhttp://www.life.hu/news/20150419-az-otos-lotto-szamsorsolasan-a-kovetkezo-nyeroszamokat-huztak-ki.htmlSenki sem vitte el minden idők harmadik legnagyobb lottónyereményét a szombat esti sorsoláson.NewsThinkstockLíbia partjainál 700 menekült fulladhatott a Földközi-tengerbehttp://www.life.hu/news/20150419-libia-partjainal-tobb-szaz-menekult-fulladt-a-foldkozi-tengerbe.htmlFelborult egy több száz menekültet szállító hajó vasárnapra virradóra a Földközi-tengeren, Líbia partjainál. Az áldozatok száma elérheti a 700-at.NewsDurva különbségek! Ezek a termékek drágultak a legjobban 1996 ótahttp://www.life.hu/news/20150419-1996-ota-a-dohanytermekek-es-szemetszallitas-dija-emelkedett-drasztikusan.htmlJelentősen emelkedett a dohánytermékek ára a fizetésekhez képest 1996 óta, míg a legtöbb élelmiszerért arányaiban kevesebbet fizetünk, mint két évtizede.News--Hoppá! Jégeső csapott le a Szalajka-völgyre: Videó!http://www.life.hu/news/20150419-jegeso-csapott-le-a-szalajka-volgyre.htmlAzt tudtuk, hogy változékony lesz az időjárás a hétvégén, erre azonban senki sem számított.NewsMTI/Kovács Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.