Több száz diák demonstrált Budapesten

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
oktató megszüntetés szak Campus társadalomtudomány alapképzés ELTE demonstráció diák tüntetés Emberi Erőforrások Minisztériuma kar hallgató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfő este, az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt ért véget az ELTE lágymányosi campusától indult békés demonstráció.

Több száz diák és hallgató vett részt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán szervezett fórumon, ahol több alapképzési szak megszüntetése ellen tiltakoztak – írja az Origo.

Az ELTE-ről a Műegyetemre tartanak a tüntetők Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A diákok több egyetem, köztük a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Corvinus és a Bölcsészettudományi Egyetem érintésével az Emberi Erőforrások Minisztériumához (Emmi) vonultak. Mezey Barna rektor közölte: a pénteken nyilvánosságra hozott, elfogadása esetén szakok megszüntetését is jelentő tervezet még az első változat, amelyről tárgyalnak majd, hétfő este például a Magyar Rektori Konferencia ülésén.

Tausz Katalin, az ELTE Társadalomtudományi Kar dékánja azt hangsúlyozta: elutasítanak minden olyan döntést, amelyhez nem készült hatástanulmány, és amelyet nem előzött meg egyeztetés. A demonstrációról bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Melegszex-lyukakat lepleztek le a Debreceni Egyetem férfimosdójábanhttp://www.life.hu/news/20150319-meleg-szexlyukakat-lepleztek-le-a-debreceni-egyetem-ferfimosdojaban.htmlGlory Hole-nak nevezik azokat a réseket, amelyekre nemrég egy debreceni internetes portál olvasója hívta fel a figyelmet.News--Tom Hanks optikusnál járt Budapestenhttp://www.life.hu/news/20150416-tom-hanks-budapesten-optikusnal-volt.htmlSzerda délben a világsztár néhány percre bement egy Ráday utcai optikába, majd elviharzott. Néhány rajongónak sikerült elcsípnie. News--Megvan Magyarország két legintelligensebb diákja!http://www.life.hu/news/20141205-magyarorszag-ket-legintelligensebb-hallgatoja-a-nagy-diak-iq-teszt-verseny-gyoztese-erdos-szilva.htmlMagyarországon második alkalommal rendezték meg a Nagy Diák IQ teszt versenyt. A megmérettetés már szeptemberben elkezdődött és a csaknem 16 ezer induló közül eldőlt, hogy kik azok, akik hazánk legintelligensebb diákjai címet viselhetik.NewsOrigoMegvan a világ legöregebb diákja: 103 évesen érettségizett le egy asszonyhttp://www.life.hu/news/20150414-103-evesen-erettsegizett-le-es-fejezte-be-a-kozepiskolat-egy-asszony.htmlMarie Hunt félbehagyta középiskolai tanulmányait, végül 87 évvel később sikeresen leérettségizett. A 103 éves asszony most a továbbtanuláson gondolkozik.NewsOrigoSzexi egyetemi tanár lesz Amal Clooney-ból http://www.life.hu/news/20150407-amal-clooney-george-clooney-felesege-a-columbia-egyetem-emberi-jogi-intezetenek-professzora-lett.htmlA katedrán is biztosan lélegzetelállítóan mutat majd George Clooney felesége, aki egy híres New York-i egyetemtől kapott felkérést, hogy a jövő emberi jogi ügyvédjeit oktassa.News--Hogyan sportoljak a budapesti utcákon? Így kell futni szmogbanhttp://www.life.hu/drlife/20150410-szivderito-igy-kell-futni-szmogban-igy-sportolhatsz-a-nagyvarosok-utcain.htmlA mozgás egészséges, és segít karban tartani a keringést, tehát valamilyen formája mindenkinek ajánlott. Ám mégis van olyan eset, amikor az orvos azt tanácsolja: ne olyankor vagy ne ott sportoljunk. Például, ha szmog van. És ez akár tavasszal is előfordulhat.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.