Felejtsd el az autót szombaton!

Forrás: Thinkstock -
forgalom útvonal szervező kerékpár tömegközlekedés felvonulás bringa főváros útlezárás bicikli Budapest közlekedés résztvevő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több tízezer kerékpárost várnak az I Bike Budapest szervezői április 25-én, szombaton, ami miatt egy időre megbénulhat a fővárosi közlekedés.

Április 25-én startol Budapest eddigi legnagyobb biciklis felvonulása, az I Bike Budapest, amely miatt a délutáni órákban leginkább csak kerékpárral avagy tömegközlekedéssel lehet közlekedni a belvárosban – adta hírül a Magyar Kerékpárosklub.

Forrás: Facebook/I Bike Budapest

A felvonulás, amelyre több tízezer résztvevőt várnak a szervezők, gyülekezője a Bakáts téren lesz 15 óra 30-kor, majd a 16 órai megnyitást követően a pesti alsórakpartokat, a Dráva utcát, a Dózsa György utat, a Damjanich utcát, a Rottenbiller utcát, a Rákóczi utat, a Kossuth Lajos utcát, az Erzsébet-hidat és az Attila utat fogják érinteni a biciklisek.

Áthaladnak továbbá az Alagúton, a Lánchídon, a Széchenyi téren, a Kossuth tér környékén és a Margit hídon is. A rendezvény a Margitszigeten ér véget. Az útvonalon fél- és egészpályás útlezárásokkal halad a menet, amelyet rendőrök biztosítanak.

Forrás: Thinkstock

Több buszjárat megváltozott útvonalon fog közlekedni: A 7-es buszcsalád és a Rákóczi útról a Hegyalja út felé haladó buszok budai irányban a Blaha Lujza térnél a Szabadság híd felé lesznek elterelve. A 105-ös és a 26-os buszok a felvonulást érintő útvonalon nem közlekednek.

És ha már unod a biciklit...

... akkor a Life.hu ITT mutat neked néhány menő alternatívát a fővárosi közlekedéshez.
A bringa a legszívbarátabb sporteszköz: hozd ki a garázsból, és pattanj nyeregbe! http://www.life.hu/drlife/20150304-szivderito-ujra-elokerulhet-az-egyik-legszivbaratabb-sporteszkoz-a-bicikli.html Egyes kínai források szerint már 2000 évvel ezelőtt használtak olyan eszközt, ami nagyon hasonlított a mai bicikli ősére. Márciusban pedig ajánlott a miénket is kihozni a garázsból. Dr. Life Thinkstock Jennifer Lopez és fiatal pasija biciklis randit tartottak http://www.life.hu/intim/20150409-jennifer-lopez-enekesno-es-casper-smart-biciklis-randit-tartottak.html Jennifer Lopez és pasija Santa Monicán bicikliztek – és a nagy kalandba az egész világot beavatták. Intim AFP Puncihangsúlyos ruhában teker a kolumbiai női kerékpároscsapat http://www.life.hu/trend/20140914-a-kolumbiai-noi-kerekparoscsapat-igen-cikis-mezben-teker-mezuk-igazi-katasztrofa.html A Mirror magazin hívta fel a figyelmünket a kolumbiai kerékpároscsapat dresszére, ami igencsak különlegesre sikeredett. Trend -- Szabadulj a szobából, pattanj kerékpárra! http://www.life.hu/kult/20140623-kulturalis-programajanlo-julius-31-es-augusztus-6-kozott.html Elérkezik a nyár utolsó hónapja, búsulni azonban nincs okod, ugyanis még mindig jobbnál jobb programok várnak rád. A döntés csakis a tiéd! Kult Origo Biciklivel érkezett esküvőjére Beyoncé húga, Solange Knowles http://www.life.hu/intim/20141117-solange-knowles-eskuvoi-fotoi.html Rendhagyó keretek között mondta ki a boldogító igent párjának az énekesnő - íme, az első képek Solange Knowles és Alan Ferguson esküvőjéről. Intim -- 3 színvonalas bringaút itthon, ahol magával ragadhat a tekerés élménye! http://www.life.hu/ez-zsir/20150420-bicikliutak-itthon-szinvonalas-helyek-tekereshez.html Kényelmes, szórakoztató, és jót tesz testednek-lelkednek. Nem csoda, hogy a kerékpározás itthon is egyre népszerűbb közlekedési forma, és jó hír a bringarajongóknak, hogy nemcsak új utak épülnek szerte az országban, hanem a jelenleg meglévő kerékpárút-hálózatokat is folyamatosan fejlesztik és bővítik. Ébreszd fel kétkerekűdet a téli álmából, mutatunk 3 remek útvonalat! Ez Zsír! --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.