gyilkosság aktivista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Motorkerékpáros fegyveresek meggyilkoltak Pakisztánban egy kiemelkedő nőjogi aktivistát, aki csupán néhány órával korábban fórumot tartott Beludzsisztán tartományban. 

A pakisztáni iszlamista lázadók ebben a tartományban is sok támadást követnek el. Egyelőre nem tudni, mi okból gyilkolták meg a nőjogi aktivistát, de kollégái szerint célzott gyilkosság történt.

Forrás: AFP

Szabín Mehmúd anyjával volt, és autójukkal Karacsi egyik előkelő negyedében megálltak egy közlekedési lámpánál, amikor a fegyveresek tüzet nyitottak rájuk péntek este. Az aktivistát kórházba szállították a mentők, de útközben meghalt. Anyját is eltalálták, de ő túlélte a támadást. Mehmúd egy barátja elmondta, hogy az aktivista sofőrje az autó hátsó ülésén ült, és nem tudni, hogy miért nem ő vezetett. A sofőr sértetlen maradt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.