Gyász! Meghalt a nemzet színésze

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
halál Kóti Árpád színész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
80 éves korában, vasárnap hajnalban távozott az árnyékvilágból a nemzet színésze, Kóti Árpád – közölte a Csokonai Színház.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művészt tavaly, Gera Zoltán halálát követően választották meg a Nemzet Színészévé.
A Színművészeti Főiskolát 1958-ban végezte el, osztálytársa volt Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Madaras József, Margitai Ági. Első sikerét József Attila Hazám című versének elszavalásával még főiskolásként aratta tanára, Básti Lajos és osztálytársai előtt.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kóti Árpád első komoly sikerét a Kapaszkodj Malvin, jön a kanyar című színdarabban a magyar hősi halott katona megformálásával aratta. Elsősorban drámai karakterszerepek alakítója, a legszebben, legtermészetesebben beszélő magyar színészek egyike volt.
2014-ben, Kossuth-díját átvéve így fogalmazott: "a színészet a legnehezebb pálya. Ugyanakkor játék, amelybe nem kell belehalni".

Bruce Jenner: „Nő vagyok”http://www.life.hu/news/20150426-bruce-jenner-utoljara-nyilatkozott-ferfikent.htmlKönnyek közt adta legutolsó interjúját férfiként Kim Kardashian mostohaapja, aki eldöntötte: 65 évesen nővé operáltatja magát. NewsMark Wahlberg lazán adakozott az utcán – nem volt kisstílűhttp://www.life.hu/news/20150424-mark-wahlberg-lazan-adakozott-az-utcan-es-egy-hajlektalan-ferfinak-szaz-dollart-adott.htmlA világhírű színész egy százdolláros bankjegyet adott a hajléktalan férfinak az utcán.News--Mi lelte a színésznőket? Furcsa fotón pózol a két hollywoodi sztárhttp://www.life.hu/news/20150426-sofia-verga-es-reese-witherspoon-vicces-foton-pozol.htmlMeglehetősen különös képen pózol a két világhírű színésznő, Reese Witherspoon és Sofia Vergara. A fotót elnézve azt hihetnénk, újra tizenévesnek érzik magukat.News--Több tízezren tekertek szombaton Budapestenhttp://www.life.hu/news/20150426-budapesten-az-i-bike-budapest-rendezvenyen-tobb-tizezren-bicikliztek.htmlSzombaton délután elözönlötték a biciklisták Budapestet. Több tízezren tekertek a Bakáts térről induló biciklis felvonuláson. NewsMTIHat magyarról nincs még hír Nepálban!http://www.life.hu/news/20150426-nepali-foldrenges-hat-magyarrol-nincs-hir.htmlAz újdelhi magyar nagykövetséggel kapcsolatba lépett a katmandui magyar tiszteletbeli konzul egy munkatársa, akit megkértek, hogy próbálja meg elérni azokat a magyarokat, akiknek a nepáli tartózkodásáról a magyar külképviselet tud - állt Vajda Andrea közleményében. News--Szívszorító képek: rákbetegsége után először szoptatja kisfiát az anyahttp://www.life.hu/news/20150425-szivszorito-kepek-rakbetegsege-utan-eloszor-szoptatja-kisfiat-az-anya.htmlElőrehaladott terhesként tudta meg az amerikai hölgy, hogy mellrákkal küzd.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.