Tragikus részletek derültek ki az elhunyt Kóti Árpád haláláról

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt -
halál Kóti Árpád Csokonai Színház Debrecen Nemzet Színésze szívinfarktus Kossuth-díj részlet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
80 évesen elhunyt Kóti Árpád, a debreceni Csokonai Színház Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésze. Özvegye, Ildikó könnyek között mesélt a művész utolsó óráiról.

Megrázó részletek derültek ki Kóti Árpád, a nemzet színésze haláláról. Kóti 80 évesen, vasárnap hajnalban hunyt el, szívinfarktus következtében. Özvegye, Ildikó szerint a férfi este még jókedvű volt, kutyát sétáltatott, majd elköszönt Németországba induló fiától – ám éjjel nagy fájdalmakra kezdett panaszkodni.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Kóti Árpádot a halála előtt egy hónappal kezelték kórházban, amikor szíve miatt az intenzív osztályra került. Akkor rendbe jött, saját felelősségére el is hagyhatta a kórházat, az ünnepek alatt pedig már színpadon volt.

Kóti Árpád több mint 50 éven át volt a debreceni Csokonai Színház vezető művésze. 2014-ben Kossuth-díjat kapott, majd 2014-ben megválasztották a nemzet színészei közé. A megtisztelő címet mindössze négy hónapig élvezhette.

5 dolog, amit tudnod kell Kóti Árpádról

Kóti Árpádot 2014 decemberében választották meg a nemzet színészének az elhunyt Gera Zoltán helyére. A Life.hu korábban ITT gyűjtötte össze a legfontosabb információkat a színészről.
Reviczky Gábor megdöbbentő vallomása: "Csak a pénzért színészkedem!"http://www.life.hu/bulvar/20150425-reviczky-gabor-megdobbento-vallomasa-a-penzrol-es-a-szineszkedesrol.htmlSzokatlan őszinteséggel beszélt a tabutémának számító témáról a méltán népszerű színész.TV + BulvárFotó: Bielik István - OrigoÉppen hogy felvették a Színművészetire a Nemzet Színészéthttp://www.life.hu/kult/20150306-andorai-petert-a-a-nemzet-szineszet-hatodjara-vettek-fel-a-szinmuveszetire.htmlGondoltad volna, hogy Andorai Pétert, a Nemzet Színészét csupán hatodjára vették fel a főiskolára? Kult--Szívszorító mondatok: így búcsúzott a színésznőhttp://www.life.hu/drlife/20150428-pall-monika-szineszno-szivszorito-mondatokkal-bucsuzott.htmlMint arról tegnap már hírt adtunk, tragikusan fiatalon elhunyt Páll Mónika. Dr. LifeOrigoGyászol a színésznő! Volt párja életét vesztette a nepáli földrengésbenhttp://www.life.hu/news/20150427-meghalt-a-sorozatsztar-exe-a-nepali-foldrengesben.htmlA Tuti gimi című sorozat sztárja, Sophia Bush összeroppant, amikor megtudta a hírt: volt párja is a nepáli katasztrófa áldozatai között van. News--Színésznő volt, rendező lett: 7 filmcsillag, aki átkerült a kamera másik oldalárahttp://www.life.hu/kult/20150420-szinesznok-akik-rendezok-lettek-drew-barrymore-angelina-jolie-sofia-coppola.htmlA filmrendezői szakma meglehetősen férfiközpontú, a művelői között meghökkentően kicsi a nők aránya — ha azonban valaki színésznőként már sokmindent elért a szakmában, könnyebben lehetőséget tud kapni a kamera másik oldalán is. Liv Ullmann és a mozikban debütáló Julie kisasszony kapcsán összegyűjtöttük a jelen legfontosabb színész-rendezőnőit.KultAFPElhunyt Bitskey Tibor, a nemzet színészehttp://www.life.hu/kult/20150202-bitskey-tibor-a-nemzet-szinesze-hetfon-elhunyt.htmlA nemzet színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színész életének 86. évében meghalt. Nyugodjon békében!Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.