Elhunyt Ruth Rendell, a népszerű brit krimiíró

Forrás: AFP -
halál krimi stroke Ruth Rendell író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 85 éves írónőt január óta válságos, de stabil állapotban, kórházban kezelték, miután az év elején súlyos stroke-ot kapott. Szombaton hunyt el.

A brit krimikirálynő, aki a törvényhozás felsőházának is tagja volt, eddig több mint hatvan regénnyel örvendeztette meg olvasóit. Az általa teremtett felügyelő, Reginald Wexford Angliában olyan védjegy, mint Sherlock Holmes, vagy Miss Marple, és nyomozásai világszerte olvasók millióit nyűgözik le.

Forrás: AFP

A Wexford-regényeknek sikeres televíziós feldolgozása is készült. Több könyve jelent meg Magyarországon is. (Rendell számos könyvet publikált Barbara Vine álnéven.) Az írónő idős korában is aktív volt, a korábbi tervek még arról szóltak, hogy még idén is új regénye jelenik meg. A számos díjjal kitüntetett művész eredetileg újságírónak készült, ám karrierje ideje korán véget ért. Írónőként azonban hatalmas rajongótábora lett - írja az Origo.

Elhunyt Maja Pliszeckaja, az orosz balett nagyasszonyahttp://www.life.hu/news/20150503-elhunyt-maja-pliszeckaja-az-orosz-balett-nagyasszonya-89-eves-volt.htmlÉletének 89. évében elhunyt Maja Pliszeckaja világhírű balerina - közölte Vlagyimir Urin, a moszkvai Nagyszínház vezérigazgatója. Úgy tudni, a Németországban élő művész halálát szívroham okozta.News--Itt az első fotó a királyi csöppségről! http://www.life.hu/news/20150502-katalin-hercegno-elhagyta-a-korhazat.htmlBemutatták a királyi csemetét! Megvan az első fotó a ma született brit hercegnőről. News--Fel lehet kötni a gatyát! Hétfőn kezdődnek az érettségikhttp://www.life.hu/news/20150502-hetfon-kezdodnek-az-erettsegi-vizsgak.htmlHajdu Steve trükkel érettségizett le, de Fodor Zsóka például úgy szerzett diplomát, hogy sosem érettségizett. A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek hétfőn az idei érettségi vizsgák.NewsThinkstockÍgy ünnepel David Beckham a szülinapjánhttp://www.life.hu/news/20150502-david-beckham-40-eves-lett-majus-2-an-igy-unnepel-a-szulinapjan-victoria-beckhammel.htmlMa 40 éves a világ egyik legszexisebb labdarúgója, nők millióinak vágyálma, David Beckham. Lássuk, hogy ünnepli ezt a kerek évfordulót!News--Gyász! Meghalt Ben E. King, a Stand By Me című sláger atyjahttp://www.life.hu/news/20150502-meghalt-ben-e-king-a-stand-by-me-cimu-slager-eloadoja.htmlA világhírű Stand By Me című dal előadója 76 évesen hagyta itt az árnyékvilágot.News--Szívszorító! Meghalt a világhírű focista feleségehttp://www.life.hu/news/20150502-meghalt-rio-ferdinand-a-machester-united-egykori-focistajanak-felesege.htmlSzörnyű tragédia történt a világhírű focistának, a Manchester United egykori játékosának a családjában.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.