Az utolsó pillanatban meggondolta magát a Germanwings öngyilkos pilótája?

Forrás: AFP -
depresszió öngyilkos fedélzet Andreas Lubitz másodperc öngyilkosság repülőgép Franciaország másodpilóta Germanwings utas légikatasztrófa Alpok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mégsem akarta a hegynek vezetni a gépet a Germanwings másodpilótája, Andreas Lubitz, aki az eddigi találgatások szerint szándékosan végzett magával és a fedélzet 150 másik utasával márciusban.

93 másodperccel a becsapódás előtt Andreas Lubitz megpróbálta felülírni azt a repülőgépbe iktatott süllyedési mechanizmust, amelyet előzőleg ő maga táplált a rendszerbe – írja a Mirror.

Forrás: AFP

Minderre a márciusban a francia Aplokban lezuhant Germanwings repülőgép megtalált fekete dobozainak adataiból következtettek a francia légi biztonság nyomozói. A feltételezések szerint hirtelen támadt halálfélelme miatt gondolta meg magát és bepánikolt attól, hogy valóban összeütközik a heggyel a gép – ezt már azonban sosem fogjuk megtudni.

A Germanwings fapados légitársaságának Barcelonából Düsseldorfba tartó járata március 24-én zuhant le. Az eddigi fejlemények szerint a gép másodpilótája, a depresszióval küzdő Andreas Lubitz szándékosan vezette a gépet a hegynek.

Mi történik a pilóták pszichológiai vizsgálatakor?

Szerelmi csalódás, kiégés és depresszió - a rendőrség nyomozása szerint mindez közrejátszhatott abban, hogy a Germanwings másodpilótája a hegynek vezette a gépet és annak 150 utasát. A Life.hu ITT járt utána, hogyan lehetett volna megelőzni a tragédiát, milyen módszerekkel szűrik ki a hasonló pszichológiai eseteket, és a jövőben mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne történjen hasonló tragédia.
Andreas Lubitz látása autóbalesetben sérült meghttp://www.life.hu/drlife/20150402-andreas-lubitz-a-germanwings-masodpilotajanak-latasa-autobalesetben-serult-meg.htmlAdreas Lubitz, a Germanwings-járat utasait a feltételezések szerint halálba küldő pilóta nem mondta meg orvosainak, hogy újra munkába állt, miután autóbalesetet szenvedett, és megsérült a látása. Dr. LifeAFPPatrick Sondheimer - A pilóta, aki a végsőkig próbálta megmenteni a Germanwings utasok életéthttp://www.life.hu/news/20150401-patrick-sondheimer-pilota-az-andreas-lubitz-miatt-szandekosan-lezuhant-germanwings-gepet-menteni.htmlPatrick Sondheimer volt a tragikusan lezuhant Germanwings gép kapitánya, aki az utolsó pillanatig küzdött azért, hogy a másodpilóta ne tudja megölni a gép utasait és személyzetét. NewsOrigoRepülőgép-balesete után megoperálták Harrison Fordot: Calista Flockhart aggódikhttp://www.life.hu/drlife/20150307-harrison-fordot-repulogepbalesete-utan-megoperaltak-calista-flockhart-aggodik-erte.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, repülőgép-balesetet szenvedett Harrison Ford. Úgy tudni, a 72 éves színész éppen egy jelenetet próbált legújabb filmjéhez, amikor a gép meghibásodott és lezuhant.Dr. Life--Kényszerleszállást hajtottak végre a Germanwings repülőgépeihttp://www.life.hu/news/20150404-germanwings-gepei-kenyszerleszallast-hajtottak-vegre.htmlRájár a rúd a népszerűnek számító diszkont légitársaságra, hiszen sorra kerülnek a járatai nehéz helyzetbe.NewsOrigoIsmét összeütközött két repülőgép a dublini reptérenhttp://www.life.hu/news/20150401-ismet-osszeutkozott-a-ryanair-ket-repulogepe-a-dublini-repuloteren.htmlSzerda hajnalban két Ryanair-gép ütközött a dublini repülőtéren. A baleset körülményei kísértetiesen hasonlít a tavaly októberben történtekhez.NewsThinkstockLefilmezték, ahogy villám csapott két repülőbehttp://www.life.hu/news/20150406-kulonlegesvideo-lefilmeztek-ahogy-villam-csapott-ket-repulobe.htmlEgymás után két repülőt ért villámcsapás, amikor viharban akartak leszállni Seattle repülőterén.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.