Közeledik az adóbevallás ideje – ne feledd 1%-ról te döntesz!

Forrás: Thinkstock -
kutya adóbevallás állatok kultúra százalék jótékonykodás Bátor Tábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeledik az adóbevallások leadásának határideje, amely az év legfontosabb időszakát jelenti az 1 százalékos támogatásra jogosult szervezeteknek, alapítványoknak. Most rajtad a sor, hogy beteg gyermekeken, állatokon segíts, vagy a kultúrát támogasd.

Az 1 százalékos piac működése és megítélése sokat változott az utóbbi években: egyre nagyobb a hangsúly az átláthatóságon, egyre profibb kampányokkal találkozhatnak az adófizetők. Ebben az időszakban érdemes figyelned a különböző alapítványok és szervezetek reklámkampányait, hogy kiválaszd te kit támogatnál.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Beteg gyermekek gyógyulása

A Bátor Tábor Alapítvány daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára szervez élményterápiás táborokat. Ingyenes táboraiban 2001 óta már több mint 6500 daganatos és súlyosan beteg gyerek meríthetett erőt, hitet és önbizalmat a gyógyuláshoz. Bár az adományozás kultúrája itthon még gyerekcipőben jár az európai átlaghoz képest, a fejlődés tagadhatatlan. Ennek egyik legfőbb bizonyítéka a Bátor Tábor tavaly megjelent, széles összefogással megvalósuló Bátrak című kisfilmje, melyben a hazai filmes szakma számos ismert arca ingyen vett részt (többek közt Blaskó Péter, Elek Ferenc, Kis Bernadett színészek, illetve Paczolay Béla rendező is).

Kutyusok gazdára találása

A Vigyél Haza! Alapítvány hét éve dolgozik az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat telepén lévő gazdátlan kutyák gyógyításáért, örökbefogadási esélyeinek növeléséért, gazdához juttatásáért. Nincsenek fizetett munkatársaik, valamennyi adományt – melyet nagylelkű támogatóiktól kapnak – kizárólag a sérült és gazdátlan kutyák gyógyítására fordítják. A kuratórium tagjai és valamennyi önkéntes, munkájukat kizárólag elkötelezettségből, az állatok iránt érzett szeretetből ingyenesen, szabadidejükben végzik.

Kultúra

Európa-szerte egyedülálló kezdeményezés a független színházi társulatokat befogadó Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, mely egy patinás, budai iskolaépületben fogja össze a független szcéna apraja-nagyját. A siker ellenére azonban a lassan hároméves Jurányi napi szinten a fennmaradásért küzd, így ők is szívesen fogadnak minden támogatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.