Döbbenetes! Az utcán köthet ki Faludy György hagyatéka

Forrás: MTI -
Faludy György adósság Faludy Fanny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 40 négyzetméteres panellakásban tárolja a költőgéniusz személyes ereklyéinek egy részét az özvegye, Faludy Fanny. A relikviák döntő többségének ugyanakkor nincs helye, így félő, hogy azok az utcán kötnek ki.

Fennáll a veszély, hogy az utcára kerülhetnek és széthordhatják Faludy György személyes tárgyait, tekintve, hogy a költő emlékét őrző kis múzeum, melyet özvegye akart létrehozni, öt éve nem nyithatott meg.

Forrás: MTI

A Blikk információi szerint Fanny 12 millió forintot költött a múzeumra, és annak ellenére, hogy az nem nyitotta meg kapuit, a költő özvegye 10 millióval tartozik a Ferencvárosi Önkormányzatnak, ahová már a kulcsokat is le kellett adnia.

„Szégyen, hogy az állam helyett nekem kellett a Faludy emlékmúzeumot létrehozni, de az még nagyobb szégyen, hogy még meg sem nyithatott" – mondta a lapnak az eladósodott Fanny. Mivel az özvegy nem tudja megoldani a tárgyak tárolását, jobb híján abba a 40 négyzetméteres lakásba menekítette a költő holmijainak egy részét, ahol jelenleg is él.

Ugyanakkor rengeteg relikvia nem fért el nála, így félő, hogy ezek utcára kerülhetnek.

Meglepő fordulat az Eurovízión! Boggie esélyei tovább nőhetnek?http://www.life.hu/news/20150522-boggie-eselyei-tovabb-nohetnek-az-eurovizios-dalfesztivalon-ket-versenytarsa-lebetegedett.htmlBoggie két versenytársa is lebetegedett, ami miatt kérdésessé vált a szereplésük a szombati döntőn.News--Jó hír! Új részekkel jelentkezik a Virágkonyha Halmos Monikávalhttp://www.life.hu/news/20150521-uj-reszekkel-jon-a-lifenetworkon-a-viragkonyha-halmos-monikaval.htmlHamarosan új, izgalmas receptekkel jelentkezik a LifeNetwork műsorán a Virágkonyha, a Life.hu sztárszerzőjével, Halmos Monikával. News--Dzsudzsák Balázs miatt dugult be a Lánchídhttp://www.life.hu/news/20150521-dzsudzsak-balazs-a-dinamo-moszkva-focista-a-lanchidon-robbant-le-autojaval.htmlDzsudzsák Balázs valószínűleg sokat csuklott szerda délután, a Dinamo Moszkva sztárfocistája ugyanis az egész Lánchíd forgalmát megbénította autójával. News--Pécsi Ildikó 75 éves letthttp://www.life.hu/news/20150521-pecsi-ildiko-szineszno-75-eves.htmlMa ünnepli 75. születésnapját Pécsi Ildikó, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész.News--A beteg gyerekek szüleit segíti a Bethesda Kórházhttp://www.life.hu/news/20150519-a-bethesda-korhaz-novemberben-nyitja-meg-a-bethesda-anyak-hazat.htmlA tervek szerint novemberben adják át a Bethesda Anyák Házát amely a vidékről érkező beteg – például égési sérülésekkel kezelt – gyerekek anyukáinak ad átmenetileg otthont. NewsGyász! Öngyilkos lett a 44 éves színészhttp://www.life.hu/news/20150518-joseph-bennett-angol-szinesz-az-ifju-indiana-jones-kalandjai-cimu-film-sztarja-ongyilkos-lett.htmlÖnkezével vetett véget az életének a Napok romjai és Az Indiana Jones kalandjai című alkotások sztárja. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.