Elloptak egy orrszarvút a Fővárosi Állatkertből - a lakosság segítségét kérik

Forrás: kataszekely.com -
orrszarvú Fővárosi Állat- és Növénykert lopás szobor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orrszarvút ábrázoló szobor ráadásul látássérült embereknek készült. Péntek délután veszett nyoma - írja a szeretlekmagyarország.hu.

Péntek délután elloptak egy orrszarvút ábrázoló bronzszobrot a Fővárosi Állatkertből. Az orrszarvúak kifutója mellett, a Szavannaházban felállított műalkotást Székely Kata szobrászművész készítette 2005-ben. A szobor az első volt azoknak a kisplasztikáknak a sorában, amelyeket - művészi értékükön túl - azért helyeztek el az Állatkert különböző pontjain, hogy a látássérült emberek ismeretszerzését segítsék. Hasonló szobor található a vízilovaknál, a tapíroknál, a makiknál az oroszlánfókáknál, a pingvineknél, a hóbaglyoknál, a kormoránoknál, a pelikánoknál és több más állatnál is.

Forrás: kataszekely.com

A 48×17 centiméteres, fekvő orrszarvút ábrázoló bronz kisplasztikát az ilyen alkotásoknál megszokott módon, szilárdan rögzítették a talapzathoz. Az ismeretlen elkövető alighanem valamilyen eszköz, szerszám segítségével feszítette le onnan. A tolvaj dolgát megkönnyíthette, hogy az esős idő miatt késő délután csak kevés látogató tartózkodott az Állatkertben, ezen belül a meglehetősen nagy területű Szavanna komplexumban is.

Az Állatkert természetesen azonnal értesítette a rendőrséget. A nyomozás részeként elemzik a kertben működő biztonsági kamerarendszer térfigyelő kameráinak felvételeit is. A városligeti intézmény a bűnüldöző szervek mellett a nyilvánosság segítségét kéri a szobor megtalálásában és visszaszerzésében. Ha bárki bármit tud az ellopott szoborról, amivel a nyomozást segítheti, személyesen vagy telefonon is szólhat ezen a számon: (1) 273-4910.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.