Viharos lesz a tavasz utolsó hete, de szép!

Forrás: Thinkstock -
tavasz napsütés időjárás változékony idő Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban folytatódik a borús, esős idő. Többfelé megerősödik, viharossá is fokozódik a szél. A tavasz utolsó hetében viszont már több napsütés is várható, s akár 27 Celsius-fokig is melegedhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőre virradó éjszaka a Dunántúlon többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél. Egyre nagyobb területen alakulnak ki záporok, elszórtan zivatar is előfordul. Napközben nagyrészt erősen felhős lesz az ég, inkább csak keleten, északkeleten lehetnek délután hosszabb napos időszakok. Sokfelé kell záporesőre számítani, szórványosan zivatar is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15 fok között alakul.

Forrás: Thinkstock

A legmagasabb hőmérséklet általában 17-23 fok között várható, de délnyugaton néhány fokkal hűvösebb, a Nyírségben melegebb valószínű.
Kedden erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható eső, zápor, főként keleten, északkeleten zivatar. A szél a Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik, keleten csak estefelé lehetnek erős, zivatarok környezetében viharos széllökések. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Nappal 17-22 fokig melegszik a levegő.
Szerdán is többfelé megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. Emellett a Dunántúlon már több órára kisüthet a nap, keleten viszont csak estefelé csökken jelentősebben a felhőzet. Nyugaton néhol, keleten még többfelé várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet 9-15, a maximumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű.
Csütörtökön többnyire napos idő valószínű, néhol keleten alakul ki záporeső. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 17-22 fok között alakul.
Pénteken főként az ország északi felén alakul ki elszórtan záporeső. Néhol megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 5-10 fok lehet. Napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.
Szombaton elsősorban a Dunántúlon és északon valószínű záporeső, északnyugaton zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között alakul.
Vasárnap jellemzően napos idő várható, keleten alakulhat ki futó záporeső. A minimumhőmérséklet 10-15, a maximumok várhatóan 22-27 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Elsőfokú készültség: jön az árvíz!http://www.life.hu/news/20150524-elsofoku-keszultseg-jon-az-arviz.htmlA Rábán Körmendnél is elsőfokú árvízvédelmi készültség van. A Dunán Nagybajcsnál várhatóan vasárnap délután rendelik el az elsőfokú készültséget - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője vasárnap az M1 aktuális csatornán.News--Kinyomta a szemét, és megette a drogos fiú (18+)http://www.life.hu/news/20150524-kinyomta-a-szemet-es-megette-a-drogos-fiu-18.htmlHátborzongató drogra hívták fel a figyelmet egy drogellenes konferencián, ami rettenetes dolgokat művel az emberi elmével. Egy konkrét történettel illusztrálták a kábítószer hatását.News--Kerítésnek ütközött, majd meghalt egy motoroshttp://www.life.hu/news/20150524-keritesnek-utkozott-majd-meghalt-egy-motoros-szegeden.htmlKerítésnek ütközött egy motoros vasárnap Szegeden, a baleset után a 41 éves férfi még hazament, de ott rosszul lett, és meghalt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.News--Felfoghatatlan emberi dráma: halott gyermekét hintáztatta a játszótéren egy anyukahttp://www.life.hu/news/20150524-felfoghatatlan-emberi-drama-halott-gyermeket-hintaztatta-a-jatszoteren-egy-anyuka.htmlA járókelők vették észre: valami nagyon nagy baj lehet, ugyanis egész éjjel hintáztatta gyermekét egy nő, végül rendőrt hívtak az asszonyhoz.News--Durva baleset: Óbudán átszakította a Hév kerítését egy autóhttp://www.life.hu/news/20150524-obudan-az-arpad-fejedelem-utjan-atszakitotta-a-hev-keriteset-egy-auto.htmlBaleset történt az Árpád fejedelem útján.News--Születésnapján halálra verte a lakótársa az idős férfithttp://www.life.hu/news/20150524-szuletesnapjan-halalra-verte-a-lakotarsa-az-idos-ferfit.htmlA 88 éves lakótársát addig verte egy férfi, ameddig az meg nem halt.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.