Botrány: korrupció miatt tartóztattak le több FIFA-vezetőt

Zürich vezető Svájc zsarolás rendőrség FIFA letartóztatás korrupció csalás pénzmosás tisztségviselő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csalás, zsarolás és pénzmosás vádjával tartóztatott le több FIFA-tisztségviselőt a svájci rendőrség szerda reggel Zürichben.

A nemzetközi szövetség tagjai az elnökválasztással egybekötött FIFA-kongresszusra érkeztek, amikor a svájci rendőrség szerda reggel közülük többet is őrizetbe vett - írja az Origo.

Egyes források szerint 6, mások szerint 7 FIFA-vezetőt tartóztatott le a svájci rendőrség Forrás: AFP

A rendőrök a zürichi Baur au Lac luxusszállodájának recepcióján kérték el több szállodai szoba kulcsát, majd felmentek az emeletre, és elvezették a gyanúsítottakat. A letartóztatást az Amerikai Egyesül Államok igazságügyi minisztériuma rendelte el, a New York Times forrásai szerint összesen 6, az AFP hírügynökség szerint 7 FIFA-vezetőt tartóztattak le. A CNN szerint a rendőri akciót 3 éves nyomozás előzte meg. Az ügyről bővebben az Origón olvashatsz ide kattintva.

Masszázzsal csábította a nőket a szexszélhámos a Facebookon - Az Origo rájött a csalásra, a férfi eltűnthttp://www.life.hu/news/20150516-masszazzsal-csabitotta-a-noket-a-szexszelhamos-a-facebookon.htmlMasszázs ígéretével próbált nőkkel ismerkedni a Facebookon egy középkorú férfi. Speciális szolgáltatást ígért, és az egyik lánynak azt írta, hogy a Honvédkórházban dolgozik, orvosszakértőként. Az Origo utánajárt a történetnek, a férfi eltűnt. NewsThinkstockKeresi a rendőrség: megszökött a vidéki pszichiátriától egy beteg - Íme a személyleírás: ez a férfit az!http://www.life.hu/news/20150524-keresi-a-rendorseg-megszokott-a-videki-pszichiatriatol-egy-beteg-ime-a-szemelyleiras-ezt-a.htmlAz Ajkai Rendőrkapitányság eljárást indított Pammer Attila eltűnése ügyében.NewsOrigoIsmét börtönbe kerülhet Lindsay Lohanhttp://www.life.hu/news/20150507-lindsay-lohan-nem-teljesiti-kozmunkat-es-emiatt-ismet-bortonbe-kerulhet.htmlA botrányhősnő-színésznőnek május végéig kellene teljesítenie azt a 125 óra közmunkát, amelyből ez idáig alig 20 órát abszolvált. Emiatt pedig ismét börtön várhat rá.News--Rendőrt hívtak Kerényi Miklós Gáborrahttp://www.life.hu/bulvar/20150520-rendort-hivtak-kerenyi-mikos-gaborra-a-fame-musical-flashmobja-miatt.htmlHirtelen ellepték az Oktogont az Operettszínház táncosai tegnap, amivel nem kis galibát okoztak.TV + Bulvár--Letartóztatták a The Walking Dead sztárjáthttp://www.life.hu/news/20150505-letartoztattak-seth-gilliam-szineszt-gyorshajtas-es-drogbirtoklas-vadjaval.htmlGyorshajtás, ittas vezetés és drogbirtoklás vádjával tartóztatták le Seth Gilliamet, a nagysikerű sorozat egyik szereplőjét.News--Börtönt kaphat Johnny Depp a kutyái miatthttp://www.life.hu/news/20150526-johnny-depp-borton-es-penzbuntetest-is-kaphat-az-ausztral-hatosagoktol-kutyai-miatt.htmlKomoly büntetést szabhatnak ki a színészre, amiért az ausztrál törvényekre fittyet hányva becsempészte két yorkshire terrierjét a szigetországba.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.