Erzsébet királynő törvény tagállam nemzetközösségi királyság Katalin hercegné uralkodó Vilmos herceg királynő trón örökös Sarolta hercegnő György herceg Kanada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jelenlegi állás szerint Kanada nem ismeri el uralkodójaként Katalin hercegné és Vilmos herceg 4 hetes gyermekét.

A nemzetközösségi királyságok 16 tagja közül egyedül Kanada kérdőjelezte meg az új törvényt, amely szerint a trónt nemtől függetlenül mindig az elsőszülött örökli, és az sem feltétel, hogy római katolikussal házasodott-e vagy sem.

Forrás: AFP

Két kanadai jogprofesszor szerint ugyanakkor mindez alkotmányellenes, mondván: a kanadai törvényeknek ellent mond, őket pedig senki sem kérdezte arról, elfogadják-e. A jelenlegi állás szerint Kanadában visszatérhetnek a régi szabályok, amelyek szerint a kis Sarolta hercegnő hiába negyedik a trónutódlási sorban, Kanadában csak a fiúkat, vagyis György herceget, avagy, ha esetleg öccse születik, akkor őt ismerik el királyukként.

A nemzetközösségi királyságok többi tagja, így Észak-Írország, Nagy-Britannia, Ausztrália, Új-Zéland és a többi országban továbbra is a trón negyedik örökösének tekintik a kis hercegnőt.

Trónok harca a brit uralkodóházban

Laza lesz vagy lázadó? Netán elnyomott, meghunyászkodó? Esetleg egy elkényeztett kis ficsúr? És vajon letaszítja-e trónjáról testvérét, György herceget? A gyermekek életének alakulását bizony befolyásolja születési sorrendjük, utánajártunk hát, milyen sors vár Katalin hercegné és Vilmos herceg gyermekére - a cikkért kattints ide!
Sarkára állt Katalin hercegné: szembement Erzsébet királynő akaratávalhttp://www.life.hu/csalad/20150529-katalin-hercegne-szembeszallt-erzsebet-kiralyno-akarataval-es-meg-egy-honap-szulesi-szabadsagot-kert.htmlAz Egyesült Királyság uralkodója szerint egy hónap szülési szabadság bőven elegendő a hercegnének. Katalin azonban másképp gondolja.Család--Erzsébet királynő halálhírét keltette egy brit újságíróhttp://www.life.hu/news/20150603-erzsebet-kiralyno-halalhiret-keltette-a-bbc-egyik-ujsagiroja-twitteren.htmlA BBC-nél dolgozó nő Twitter-oldalán jelent meg a hatalmas felbolydulást okozó hír, amely az eddigi információk alapján szerint valószínűleg az őrizetlenül hagyott mobiltelefonján tréfálkozó kedves ismerőse műve lehetett.News--Így még sosem láttad Katalin hercegnét és Vilmos hercegethttp://www.life.hu/news/20150603-katalin-hercegnet-es-vilmos-herceget-lufibol-formazta-meg-joanne-anderson.htmlLégballonokból formázta meg a hercegi párt két gyermekükkel a lufiszobrok mestere.News--Szex, gyilkosság és boszorkányság - Feltárultak a középkori apácazárda sötét titkaihttp://www.life.hu/news/20150603-sotet-titkok-derultek-ki-egy-asatas-soran-egy-oxfordi-apacazardarol.htmlKorántsem nevezhető unalmasnak és egyhangúnak a 16. században működő littlemore-i zárda lakóinak élete - derült ki egy oxfordi kolostor temetőjében végzett ásatás során.NewsOrigo"Nem akarom látni Schumachert" - Megszólalt a Forma-1-es nagyfőnökhttp://www.life.hu/news/20150601-bernie-ecclestone-nem-akarja-latni-michael-schumacher-forma-1-es-egykori-autopilotat.htmlBernie Ecclestone-nak, a Forma-1-es nagyfőnöknek érdekes, Michael Schumacherrel kapcsolatos kérdést szegezett az F1 Racing egyik olvasója. Meglepő választ kapott.NewsAFPKiderült: Daniel Radcliffe valójában egy időutazó, aki csak szórakozik velünkhttp://www.life.hu/news/20150602-daniel-radcliffe-re-hasonlito-regi-fenykepeket-gyujtottek-ossze-a-reddit-felhasznaloi.htmlMég, hogy nem léteznek időutazók! A Reddit néhány lelkes felhasználója lebuktatta a Harry Potter filmek sztárját, Daniel Radcliffe-et, aki a régmúltban készült fotók tanúsága szerint már valamikor az 1800-as években is élt és virult. Mutatjuk.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.