Szuper kezdeményezés! Íme a hulladékmentes bolthálózat!

papír műanyag hulladék bolthálózat Lille pazarlás könyv környezetbarát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elgondolkodtál már azon, hogy mennyi felesleges hulladékot termelünk bevásárlás közben? Minden zöldséget, gyümölcsöt külön műanyagzacskóba, minden péksütit külön papírtasakba rakunk. Remélhetőleg ez már lassan a múlté. A környezetkímélő élelmiszer-vásárlás igenis lehetséges!

Franciaországban ráadásul már meg is valósították, és szuperül működik. Alice Bigorgne korábban marketingesként dolgozott, míg egy könyv hatására (Bea Johnson: Zéro hulladék otthonunkban) megnyitotta szülővárosában, Lille-ben az első Day by day boltot. Azóta egyre nagyobb lett rá az igény, így már a negyedik üzlet is megnyílt.

Nem csodáljuk, hogy imádják az emberek, hiszen pazarlás, felesleges műanyagzacskó- és papírtasak használat nélkül lehet vásárolni. Az üzletben 450(!) féle termék van, amiket ömlesztve tárolnak. A vásárlóknak saját tárolóedényekről kell gondoskodni, amikben hazavihetik az árukat. Mivel ömlesztett termékekről van szó, akár két rúd fahéjat, vagy csak egy kanál kávét is szívesen eladnak nekünk.

A környezetkímélő hatása mellett egyébként költségkímélő is így vásárolni. Akár 40%-kal is olcsóbb lehet ugyanaz a termék ebben az üzletben, mint máshol, hiszen legtöbbször nem maga az áru, hanem annak csomagolása kerül sokba.

Talán nemsokára hozzánk is elér a hulladékmentes üzlet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.