II. Erzsébet brit királynő Fülöp herceg születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg ma ünnepli 94. születésnapját. A herceg 68 éve házastársa a világ talán leghíresebb asszonyának.

A pár először 1934-ben találkozott, amikor II. Erzsébet még csak 8 éves volt. 1947 novemberében házasodtak össze. Az esküvőre a világ minden tájáról érkeztek a magasrangú vendégek. Az eseményt ráadásul a televízióban is közvetítették, ahol 200 millióan követték a ceremóniát.

Mézeshetek 1947. Forrás: AFP

Fülöp herceg, aki az esküvője előtti napon tette le végleg a cigarettát, több mint 170 országban járt (köztük Magyarországon is), több mint 5000 beszédet mondott és jelenleg nagyjából 170 szervezetnek az elnöke vagy tagja. Kedvenc reggelijeként fogyasztott lekváros kenyerét minden nap felesége keni meg neki.

Családi fotó 1952. Forrás: AFP

Isten éltesse Fülöp herceget!

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg 2015. Forrás: AFP/Ben Stansall

Kidobták az étteremből, mert hajléktalan - Döbbenetes videó! http://www.life.hu/news/20150610-hajlektalant-dobtak-ki-az-etterembol.htmlBotrányos eset történt nemrég az Egyesült Államokban, amikor egy férfi ebédelni szeretett volna egy étteremben.NewsOrigoBoldog szülinapot, Csákányi Eszter!http://www.life.hu/news/20150610-csakanyi-eszter-ma-62-eves.htmlMa ünnepli 62. születésnapját az ország egyik kedvenc színésznője.NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoJön a kánikula!http://www.life.hu/news/20150610-egyre-melegebb-le.htmlSzerdán még számíthatunk záporra, zivatarra, a hét második felében azonban már itt a hőség, amikor már éjszakára sem hűl le a levegő.News--Rablótámadás tanúja volt Pásztor Anna - Veszélyben volt az életehttp://www.life.hu/news/20150610-rablotamadas-tanuja-volt-pasztor-anna-az-anna-and-the-barbies-enekese.htmlBorzasztó rossz élményt kellett átélnie Pásztor Annának az Anna and the Barbies énekesnőjének hétfőn este Berlinben. Egy éjszaka is nyitva tartó boltban vásárolt, amikor maszkos, parókás, egyenruhás emberek rohantak be a szupermarketbe,az egyik vevőt lefújták,majd késsel és kalapáccsal fenyegetőzve kirabolták a kasszát.News--Homofóbiával vádolták Iggy Azaleát, lemondta koncertjéthttp://www.life.hu/news/20150609-iggy-azalea-rappert-homofobiaval-vadoljak-emiatt-lemondta-egy-melegfelvonulasra-tervezett-koncertjet.htmlTwitteren mondta le az amerikai pittsburgh-i melegfelvonulásra tervezett koncertjét az ausztrál rapper. Az ok néhány korábbi posztja, amelyet az illetékesek homofóbnak tituláltak.News--Augusztusban szabadul Oscar Pistoriushttp://www.life.hu/news/20150609-oscar-pistorius-paralimpiai-futobajnok-aki-megolte-reeva-steenkamp-modellt-augusztusban-szabadul.htmlModell barátnője megöléséért tavaly októberben öt év szabadságvesztésre ítélték a hatszoros paralimpiai futóbajnokot, Oscar Pistoriust, aki jó magaviselete miatt augusztusban már szabadulhat. Büntetése fennmaradó részét pedig házi őrizetben töltheti. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.