Botrány! Megfosztja hercegnői címétől testvérét a király

Forrás: AFP/Jaime Reina -
VI. Fülöp király vád királyi család cím Spanyolország hercegnő megfosztás sikkasztás bíróság pénzmosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fülöp spanyol király nem ismer tréfát, ha családja hírnevének tisztára mosásáról van szó: Spanyolország uralkodója bíróság elé állíttatja és hercegnői címétől is megfosztja nővérét, Cristinát, akit sikkasztásban való részvétellel vádolnak.

Tovább gyűrűzik a spanyol királyi család évek óta húzódó botránya. A tavaly trónra lépett Fülöp király a hivatalos közlemények szerint megvonja nővérétől a hercegnői „Duchess of Palma de Mallorca" címet adócsalásban való részvétel gyanúja miatt - írja az Express.

Fülöp király és feleséfe, Letícia királyné Forrás: AFP/Javier Soriano

Cristinának, aki a napokban tölti be 50. évét, még édesapja, a tavaly lemondott I. János Károly király adta a címet. Fülöp király nővére ellen 2010-ben indult nyomozás, de csak 2014-ben emeltek vádat ellene korrupciós ügyben.

Eszerint az egykori hercegnő és kézilabdabajnok férje, Inaki Urdangarin összesen 6 millió euró alapítványoknak szánt pénzt tettek zsebre egy jótékonysági szervezeten keresztül, amelynek Urdangarin volt az elnöke. Bár Cristina tagad, és elmondása szerint ő maga nem tudott semmit férje pénzügyi dolgairól, ő lesz a spanyol királyi család első tagja, akit bíróság elé állítanak.

Cristina és öccse, Fülöp Forrás: AFP/Jaime Reina

Nem véletlenül igyekszik ennyire tisztára mosni a család hírnevét Fülöp király: a találgatások szerint a számtalan nővel kapcsolatba hozott I. János Károly is azért jelentette be visszavonulását, mert belefáradt a családját övező sok botrányba, amelyek között a nőügyektől kezdve a sikkasztásig minden szerepelt már.

Te jó ég! Betegesen sovány lett Letícia királynéhttp://www.life.hu/drlife/20150526-leticia-kiralyne-betegesen-sovany-lett.htmlSokat fogyott Fülöp spanyol király hitvese. Vajon mi lehet a gond?Dr. Life--Nem lehet királynő Kanadában Sarolta hercegnő?http://www.life.hu/news/20150604-katalin-hercegne-gyermeke-sarolta-hercegno-nem-lehet-kiralyno-kanadaban.htmlA jelenlegi állás szerint Kanada nem ismeri el uralkodójaként Katalin hercegné és Vilmos herceg 4 hetes gyermekét.NewsAFPGyászol Letícia: Így emlékezett az áldozatokra a spanyol királynéhttp://www.life.hu/news/20150428-leticia-spanyol-kiralyne-gyaszszertartason-emlekezett-meg-a-germanwings-legi-katasztrofa-spanyol.htmlFeketét öltött Letícia spanyol királyné, így emlékezett meg a Germanwings légikatasztrófa spanyol áldozataira.News--Harry herceg szerint a hadsereg mentette meg őt a teljes elzülléstőlhttp://www.life.hu/news/20150517-harry-herceg-szerint-a-hadsereg-mentette-meg-ot-a-teljes-elzullestol.htmlHarry herceg szerint a hadseregben eltöltött tíz év mentette meg őt a teljes elzülléstől. A brit uralkodó 30 éves unokája üdvösnek tartaná akár a sorkatonai szolgálat újbóli meghonosítását is Nagy-Britanniában. Harry - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, aki az ötödik a brit trónutódlási sorban - tudatta azt is, hogy egyelőre jól érzi magát a bőrében agglegényként.News--Van az a smink, ami Letícia királynénak sem áll jólhttp://www.life.hu/trend/20141031-leticia-kiralyne-sminkje-nem-sikerult-jol-mert-oregiti.htmlA spanyol uralkodónő egy kicsit mintha túlgondolta volna az arcfestést a chilei miniszterelnök fogadására.Trend--Gyönyörű magyar ajándékkal kedveskednek a kis Sarolta hercegnőnekhttp://www.life.hu/news/20150514-herendi-porcelan-teaskeszletet-kapott-sarolta-hercegno-magyarorszagtol.htmlKatalin hercegné és Vilmos herceg kislányának Magyarország is készül meglepetéssel: a csöppség egy csodaszép herendi porcelánkészletet fog kapni a világszerte híres porcelánmanufaktúrától.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.