Hűha! Homoszexuálissá teszik a molylepkéket a túlszaporodás ellen

Forrás: Thinkstock -
molylepkék szaporodás homoszexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazán érdekes látott hír ma napvilágot, mely szerint a molypopuláció visszaszorítása érdekében új kísérletbe kezdett a londoni Természettudományi Múzeum: női feromonok segítségével csábítják homoszexuális kapcsolatra a hím lepkéket.

A kutatók viasztáblákon helyeznek el vegyi anyagokat, amelyek a párválasztáskor fontos szerepet játszanak. Így a hím lepkékre női feromonok kerülnek, és a többi hím számára vonzóak lesznek.

Forrás: Thinkstock

A feromonok illatától a hím molylepkék annyira bódulttá válnak, hogy nem fogják felismerni a nőstényeket, helyette a feromonos hímekkel próbálnak majd párosodni. De mivel két hím erre képtelen, ezért nem fognak túlszaporodni a molylepkék. Márpedig a lakásokban nagyon elszaporodtak a molyok, így tényleg szükség van arra, hogy visszaszorítsák őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.