Halálos hőhullám érkezett Európába

Forrás: Thinkstock -
ember hőmérséklet omega-blokk Franciaország kontinens felmelegedés hőhullám előrejelzés melegrekord Európa halálos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy magasnyomású blokk okozta szokatlan felmelegedés miatt az egész kontinensen sorban dőlnek meg a melegrekordok.

Veszélyes felmelegedés indult el az európai kontinens felett, amely az előrejelzések szerint legalább a hét végéig fog tartani - írja a Washington Post.

Forrás: Thinkstock

A lap szerint nem csupán a hőhullám mértéke, ideje, hanem hossza is rendkívül szokatlan: ilyen meleg általában a nyár végi időszakban szokott kialakulni, most azonban egész Európában sorban dőlnek meg a melegrekordok. Spanyolországban és Franciaországban hétfőn és kedden 37 foknál (!) is többet mutattak a hőmérők.

Szakértők szerint mindezt az úgynevezett omega-blokk okozza: a kontinens felett kialakult magas nyomású rész nem engedi át az alacsony nyomású frontokat, ez pedig száraz, forró időt okoz. Utoljára 2003 júliusában alakult ki omega-blokk Európában, akkor több ezer ember veszítette életét a hőség miatt. Csak Franciaországban például 14 ezren haltak meg abban az időszakban.

Július 2-án Telihold és Százszoros nap! – Használd ki te is a lehetőségeket!http://www.life.hu/news/20150702-julius-2-an-telihold-es-szazszoros-nap-hasznald-ki-te-is-a-lehetosegeket.htmlA tibeti hagyományok szerint minden Telihold napja százszoros erővel bír. Ezeken a napokon különösen érzékenyek vagyunk. Megérzéseink felerősödve működnek.News--Pénzérmére kerül Sarolta hercegnőhttp://www.life.hu/news/20150701-sarolta-hercegno-kereszteloje-penzermere-kerult.htmlPontosabban a kis hercegnő keresztelője az, amelyet pénzérmébe foglal a brit királyi pénzverde.News--Használt lakások vásárlását is támogatja az új szocpolhttp://www.life.hu/news/20150701-atalakul-a-szocpol-hasznalt-lakasokra-is-felhasznalhato.html2015. július 1-jétől sokkal több ingatlant lehet szocpol támogatással megvásárolni.News--Ördög Nóra termeli a legtöbb pénzt - Ő a legeladhatóbb magyar celebnőhttp://www.life.hu/news/20150701-ordog-nora-termeli-a-legtobb-penzt-a-forbes-magazin-legertekesebb-celebek-rangsoraban.htmlIdén is Alföldi Róbert lett a legértékesebb ember a Forbes magazin által immár másodszor felállított celebrangsorban. A lista második helyére Stahl Judit került, de Ördög Nóra is kiemelt helyen szerepel.News--Napi cuki! Kiskacsákat fogadott örökbe a macskahttp://www.life.hu/news/20150630-kiskacsakat-fogadott-orokbe-a-macska.htmlAmikor a gazdák meglátták a kiskacsákat a macska felé totyogni, nagyon megrémültek. A macska azonban ahelyett, hogy bántotta volna őket, maga mellé fogadta a kis bolyhosokat.News--Eltemették a Germanwings katasztrófát okozó másodpilótáthttp://www.life.hu/news/20150630-eltemettek-a-germanwings-legi-katasztrofat-okozo-masodpilotat-andreas-lubitzot.htmlCsendesen, a nyilvánosságtól távol, szűk körben helyezték örök nyugalomra Andreas Lubitzot hétfőn szülővárosában, Montabaurban.NewsAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.