Teljes vagyonát jótékony célokra ajánlja fel a milliárdos herceg

Forrás: AFP/Gregory Boissy -
adomány herceg jótékonykodás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Al-Valíd bin Talal milliárdos szaúdi herceg több mint 9 ezer milliárd forintnyi vagyonát ajánlotta fel jótékony célokra.

A hatvanéves herceg jövőre adja át a 32 milliárd dolláros összeget az Alwaleed Philantrophies nevű szervezetnek, akik a kultúrák közötti megértés elősegítésével és a szükséget szenvedő közösségek támogatásával foglalkoznak - írja a Bors.

A szaudi herceg, Al-Waleed bin Talal Forrás: AFP/Gregory Boissy

A Kingdom Holding Company elnökének olyan világcégekkel vannak kapcsolatai, mint a Four Seasons hotellánc, vagy az Apple. A herceg mellett több olyan nagy vagyonnal rendelkező cégtulajdonos szokott hatalmas összegeket jótékony célra felajánlani, mint például Bill Gates vagy Mark Zuckerberg.

"A filantrópia, azaz az emberbaráti szeretet személyes felelősség. Ezt 30 évvel ezelőtt tanultam és értettem meg, úgyhogy a hitem része" - mondta Al-Valíd bin Talal herceg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.