Eltávolították az iskolából a 18 éves lány szoptatós festményeit! A vezetőség szerint sértőek!

Forrás: Thinkstock -
szoptatás festmény tolerancia muszlim tisztelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Királyság egyik középiskolájából kiutasították a 18 éves növendékük szoptatós festményeit. Az iskola vezetősége azt állítja: a képek sértik a toleranciát és a tiszteletet.

A művészeti kiállítás ugyanis állítólag éppen abban a teremben van, ami imahelyként is működik Ramadan idején. Martha Armitage 15 órát dolgozott a kiválóan sikerült festményeken, mielőtt bejelentették, hogy azok nem kiállíthatóak. A lány és anyja fellebbeztek a döntés ellen, de az iskola nem változtatja meg a véleményét.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

„Nem értem, hogy miért lennének sértők ezek a képek. A muszlim ismerőseim az iskolában azt mondták, hogy számukra nem azok. Szerintem az iskola elhamarkodottan döntött, és túlságosan érzékenyek. Nekem több kistestvérem is van, számomra a szoptatás természetes dolog. Semmilyen szexuális áthallása nincs” - nyilatkozta a lány, aki ezek szerint kénytelen lesz beletörődni az iskola döntésébe.

A lány festményeit itt tudod megnézni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.