Jön a hidegfront! Figyelmeztetést adtak ki

Forrás: MTI/AP/Frank Augstein -
zivatar Országos Meteorológiai Szolgálat hidegfront megye szélroham vihar időjárás OMSZ felhőszakadás zápor figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heves záporokkal és zivatarokkal érkezik az enyhülést hozó markáns hidegfront.

16 megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a szerdán várható heves záporok, zivatarok miatt. Kedden még 26 és 30 fok között alakul a napi középhőmérséklet, szerdán a Dunántúl északnyugati részén 24-26, másutt 26-31 fok várható.

Forrás: MTI/AP/Frank Augstein

Az Alpokaljára már kedden megérkezik a hidegfront, amely szerda estére az egész országot eléri. Az OMSZ előrejelzése szerint a heves zivatarokat 90 kilométer/órás szélroham és nagyméretű jég, helyenként felhőszakadás is kísérheti.

A jelenlegi számítások szerint jelentős bizonytalanság mellett - szerda délutántól késő estig - károkozó szélrohamvonallal kísért zivatarrendszer is létrejöhet, amely nagy területet is érinthet. Kialakulására nagyobb esély a Dunántúl déli és keleti felén, valamint a Dunától keletre eső tájakon van.

Halálos hőhullám érkezett Európába

Egy magasnyomású blokk okozta szokatlan felmelegedés miatt az egész kontinensen sorban dőlnek meg a melegrekordok - részletekért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.