"Embertelenül bántak velünk" - Szervezetlenség és fejetlenség az RTL Klubnál

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
Hungary's Got Talent tehetségkutató RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyugat.hu információi szerint embertelen körülmények várták a szombathelyi kötélugró csapatot az RTL Klub tehetségkutatójában. Úgy tudni, egy légkondicionálatlan helyiségben kellett 12 órát várakozniuk Hungary's Got Talent előválogatóján.

Bánhegyi Attila, a csapat vezetője a lapnak elmondta, hogy a műsor munkatársai keresték meg őket, hogy lenne-e kedvük szerepelni az ősszel induló gigaprodukcióban. "Elég sikeresek vagyunk, nem feltétlen lett volna erre szükségünk, kicsit ódzkodtam is tőle, de megkérdeztem a gyerekeket, hogy ők mennének-e. Szívesen megmutatták volna magukat a tévében, így úgy döntöttem, menjünk."

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Májusban voltak is egy előválogatón, amely után felajánlották, hogy menjenek el a következő fordulóra, ami már kamerák előtt lesz. Ez volt a múlt hétvégén, vasárnap. A csapat vidáman útnak is indult hajnalban, hiszen reggel 08.00-ra már Budapesten kellett lenniük.

"Az előválogató után mondták, hogy számítsunk rá, lehet sokat kell várni, de erre azért nem számítottunk. Odaértünk reggel nyolcra, akkor beküldtek minket egy emeleti szobába, ahol nem volt se légkondi, se semmi, mindenki elképzelheti, hogy ebben a durva kánikulában ez milyen érzés volt. Azt még hozzátenném, hogy a fellépőket nem engedték ki csak az épület elé négy-öt méterre. Mi, a kísérők mehettünk csak ki a kocsiig" - állítja Bánhegyi, akinek úgy volt, hogy délután háromkor sorra kerül a csapata, de végül visszavezényelték őket, még este nyolckor is a forró szobában várakoztak.

"A nyolckor tartott szünetben megkérdeztük, hogy meddig kell még várni, tizenkét órája itt vagyunk. Azt mondták, hogy még tíz produkció van hátra, akkor döntöttünk úgy, hogy hazajövünk. Megkérdeztük, hogy van-e valami következménye annak, ha nem várjuk meg a végét. A szerkesztő azt mondta, nincs, nagyon sajnálja hogy így alakult. Mi pedig fogtuk magunkat, elindultunk. Ez a csapat elég sikeres így is, nincs erre a szereplésre feltétlenül szükségünk" - nyiltakozta a csapatvezető.

"Úgy érzem, embertelenül bántak velünk, ilyen szervezetlen műsorban nem is akarunk részt venni."

Az RTL Klub szerint nem hibáztak

A lap megkereste az RTL Klubot is, hogy megtudják, mi a csatorna álláspontja az üggyel kapcsolatban. Kérdésükre Pécsi Norbert Sándor, a csatorna sajtókapcsolati vezetője a következő választ küldte:

"A Hungarys Got Talent show-műsorunkban a négytagú zsűri előtt több száz versenyző lép fel a válogatások, illetve a forgatások során. A budapesti helyszínt is ugyanúgy érintette a napok óta tartó hőség, így mindent megtettünk annak érdekében, hogy a versenyzők ennek ellenére megfelelő körülmények között készülhessenek fel a produkcióikra. Egyrészt a helyiségek klimatizáltak voltak, ezen felül további mobil klímaberendezéseket is béreltünk.

"Valamennyi versenyzőnek előzetesen jeleztük, hogy a forgatások egész napos elfoglaltsággal járnak. A forgatások során egyébként percre pontosan be van osztva a teljes stáb és a versenyzők programja, hogy ne legyen fennakadás, a többi produkciónak ne kelljen várnia másra, és így ne húzódhassanak el a forgatási napok. Nagyon sajnáljuk, hogy a csapat nem élt azzal a lehetőséggel, hogy az ősz várhatóan egyik legnagyobb show-műsorában, több millió néző előtt mutathassa meg magát egy szakmai zsűri előtt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.