Elhunyt Mednyánszky Ági színésznő

Forrás: Facebook/Budapesti Operettszínház -
Mednyánszky Ági
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyászhírt az Operettszínház tette közzé a Facebook-oldalán. 

88 éves korában elhunyt Mednyánszky Ági, Bársony Rózsi- és Gobbi Hilda-díjas színésznő. Bécsben született, 1933-tól az Operaházban volt balettnövendék. Pályáját táncosként kezdte a Kamara Varietében és a Moulin Rouge-ban. 1943-tól az Erzsébetvárosi és a Magyar Színházban kezdett prózai szerepeket alakítani. 1945–1949 között a Művész Színház, 1950–1958 között a Vígszínház színésze volt. Már ebben az időszakban rendszeresen vendégszerepelt a Fővárosi Operettszínházban, amelynek 1958-ban tagja, 1992-ben örökös tagja lett.

Mednyánszky Ági Forrás: Facebook/Budapesti Operettszínház

Főként szubrettszerepeket formált meg. Az 1950-es években a Magyar Rádió színtársulatának is tagja volt, évtizedeken át szerepelt hangjátékokban. Országszerte népszerű volt, mint a Szabó család Icuja. Varázslatos személyiségét nemcsak szubrettként csillogtatta meg, hanem számos magyar filmben is feltűnt, és örömmel szinkronizált. Legutóbb a Menyasszonytáncban, a Lili bárónőben, a Sweet Charityben és a Funny Girlben nyújtott emlékezetes alakítást a Nagymező utcában. A Budapesti Operettszínház saját halottjának tekinti a színház örökös tagját, temetéséről később intézkednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.