Áldozatokat szed a szelfi Oroszországban

Forrás: Thinkstock -
Oroszország fotózás kép fiatalok szelfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz belügyminisztérium figyelmeztető kampányba kezdett, amelynek során a szelfizés veszélyeire hívják fel az emberek figyelmét.

Az utóbbi időben megnőtt a halálos balesetekhez vezető fotózások száma Oroszországban, így a tárca egy felhívó kampányt készített a lakosságnak. "A szelfi az életedbe kerülhet! Úgy készítsetek szelfit, hogy meggyőződtök arról, biztonságos helyen tartózkodtok, és az életeteket semmi sem fenyegeti!" - ilyen, és ehhez hasonló szövegek olvashatóak a minisztérium honlapján.

Forrás: Thinkstock

Egyre több fiatal merészkedik fel magasfeszültségű távvezetékekre, vagy magas épületek tetejére, hogy minél extrémebb képet készíthessenek. A híres Moszkva City felhőkarcolóinál történt pont a napokban egy ilyen baleset, amikor is egy fiatal lány a mélybe zuhant szelfizés közben. Egy 21 éves moszkvai lány pedig fegyverrel a kezében akart egy szelfit lőni, amikor is véletlenül fejbe lőtte magát, de ő szerencsésen túlélte az esetet.

Jelena Alekszejeva, az orosz belügyminisztérium tanácsosa szerint az utóbbi időben nőtt az amatőr fotósokkal történt balesetek száma, és az év eleje óta körülbelül száz esetben járt sérüléssel a szelfizés, és több mint tíz halállal is végződőtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.