Az egyetemisták nagy része végleg itt hagyná Magyarországot

Forrás: Thinkstock -
külföld lakbér utazás egyetemista étkezés anyagi gond
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyetemisták és főiskolások 52 százaléka szeretne hosszabb ideig külföldön tanulni, 37 százaléka végleg itt hagyná az országot. Átlagosan havi 50 ezer forintból élnek. 

A megkérdezett fiatalok 60 százaléka mondta, hogy a pénze okos beosztásával jól kijön, egynegyedük azt állította, hogy anyagi gondok nélkül él – írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában az Aktív Fiatalok Kutatócsoport felmérésére hivatkozva.

A diákság legnagyobb hányada étkezésre és utazásra költi a pénzét, havi átlagban 16 és 8 ezer forintot, emellett a lakhatás jelenti a legnagyobb kiadást, átlagosan havi 26 ezer forintot költenek erre a hallgatók.

Forrás: Thinkstock

A diákok 11 százaléka tanult már külföldön, 18 százalék pedig a közeljövőben szeretne kimenni valahova a felmérés szerint. A megkérdezettek 63 százaléka rövidebb ideig, 52 százalékuk hosszabb távon is vállalna külföldi munkát. A diákok 37 százaléka végleg is hajlandó lenne más országban letelepedni a kutatás szerint.

Meghalt a világ legidősebb férfijahttp://www.life.hu/news/20150707-meghalt-a-vilag-legidosebb-ferfija-aki-112-eves-volt.html112 éves korában hunyt el a japán Momoi Sakari, aki a világ legidősebb férfija volt.News--80 éves a Dalai Lámahttp://www.life.hu/news/20150706-dalai-lama-ma-junius-6an-lett-80-eves.htmlA 14. dalai láma, a tibeti buddhizmus vallási vezetője tegnap 80 éves lett.News--Ilyet még nem láttál! Mindenkit lenyűgözött a hajléktalan férfihttp://www.life.hu/news/20150703-hajlektalan-ferfi-nyugozte-le-zongorajatekaval-a-jarokeloket.htmlA floridai Sarasotában egy civil művészeti projekt keretében zongorákat helyeztek el a városban. Ami ezután történt, azon még a szervezők is meglepődtek.News--Hogy történhetett? A kínai nagy fal nagy része megsemmisült!http://www.life.hu/news/20150703-a-kinai-nagy-fal-egyharmada-megsemmisult.htmlNagyjából 2000 kilométernyi szakasz, vagyis az egyharmada semmisült meg a világörökség részeként számon tartott kínai nagy falnak, amihez a természetes erózió és az emberi pusztítás is hozzájárult.News--Szívszorító történet! 75 év házasság után egymás karjaiban halt meg az idős pár!http://www.life.hu/news/20150703-75-ev-hazassag-utan-egymas-karjaiban-halt-meg-az-idos-par.htmlNéhány óra különbséggel hunyt el a 96 éves Jeanette és a 95 éves Alexander Toczko, miután 75 évig voltak házasok. Az volt az utolsó kívánságuk, hogy egymás karjaiban haljanak meg.NewsThinkstockHatalmas károkat okozott a vihar - Többen megsérültek és emberáldozatot is követelthttp://www.life.hu/news/20150709-ilyen-fennakadasokat-okozott-a-vihar.htmlFák dőltek ki, vezetékek rongálódtak meg, többen megsérültek, és egy halálos áldozatot is követelt a vihar július 8-án. Több helyen még csütörtökön is jelentős fennakadások várhatóak. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.