Bántalmazták, majd elhunyt: Rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi

Forrás: MTI/Mészáros János -
halál rendőr rendőri intézkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy 35 éves turai férfi rendőri intézkedés után vesztette életét. Állítólag súlyosan bántalmazták.

Jogosítvány nélkül vezetett egy 35 éves, háromgyerekes férfi Turán. Menekülni kezdett a rendőrök elől, hogy ne igazoltassák. Két járőr vette üldözőbe, mire a férfi átugrott egy kerítést, a járőrök elkapták, és megbilincselve a földre fektették. "Csontig szorították a bilincset a csuklóján, azután durván ütni-verni kezdték" – számolt be a Borsnak a férfi sógora.

Forrás: MTI/Mészáros János

A sógor szerint egy járókelő látta a történteket, és számon kérte a rendőröket. A férfihoz mentőt hívtak, a napilap úgy tudja, a hatvani kórház intenzív osztályára szállították. A rokonokat négy órával később értesítették arról, hogy a férfi életét vesztette.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Borssal közölte, a haláleset körülményeit közigazgatási eljárásban vizsgálják. A rendőrség állítja, a turai körzeti rendőr mentőt hívott a férfihoz, mert bejelentés érkezett, hogy egy ordítozó ember több ház kertjébe is beugrott.

"A kiérkező rendőrök többször felszólították a férfit a személyazonossága igazolására, ám ennek nem tett eleget, hanem megpróbált egy szomszédos ingatlan kerítésén átugorva elszaladni. A férfi mozgása koordinálatlan volt" - írta a rendőrség. A férfi állítólag ön- és közveszélyes állapotban volt.
Az orvosi szakvélemény szerint szívrohamba halt bele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.