Vigyázz! Új módszerrel törik fel az e-mail fiókokat

Forrás: PhotoAlto/Gérard Launet -
Hotmail Yahoo sms Gmail jelszó bűnözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vigyázz! A Symantec amerikai biztonsági vállalat közleményben hívja fel a figyemet: egy új, eddig ismeretlen módszerrel törik fel az e-mail fiókokat. 

Az adathalászok a levelező rendszerek jelszó-helyreállítási funkcióját használva férnek hozzá a felhasználók levelezéséhez. Ez idáig a Gmail, a Hotmail és a Yahoo Mail felhasználói észlelték a támadásokat. A módszer: egy, a mobiltelefonra küldött azonosító kód kérésével jutnak be a személyes fiókokba. Egyébként a hivatalos üzenetek soha nem kérnek arra, hogy válaszolj rájuk, ha tehát ilyen üzenetet kapsz, mindenképpen kezdj el gyanakodni.

A Google gyanús tevékenységet észlelt a fiókjában. Kérjük, válaszként küldje el hatjegyű azonosítókódját, hogy megakadályozzuk az illetéktelen tevékenységet fiókjában.

Forrás: PhotoAlto/Gérard Launet

A kiberbűnözők általában nem pénzügyi visszaélésekhez (például bankkártyaadatok ellopásához) használják ezt az átverést, és nem tömegesen támadják a felhasználókat, hanem tudatosan választják ki az áldozatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.